Badkamer verbouwen? Duurzaam en persoonlijk? Ik geef je hier 7 tips!

 In Badkamer, Badkamer verbouwen, Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Interieurstyling, Make-over, Reuse reduce recycle, Sustainability, Sustainable design, Verbouwen, Verbouwing, verbouwing huis, verhuizen, Wonen, woonbeurs

Je badkamer verbouwen op een persoonlijke en duurzame wijze.

Enkele jaren geleden hebben wij de complete bovenverdieping van ons bijna 100 jaar oude voormalige doktershuis, inclusief de badkamer verbouwd. Mijn woonwensen? Graag duurzaam en persoonlijk. Een enorme klus, maar wel een heerlijke uitdaging!

Zeven tips voor duurzaam verbouwen van je badkamer.

Ik geef je graag zeven tips om je badkamer niet alleen duurzaam in te richten maar ook persoonlijk.

Tip 1 Gooi geen materialen weg, maar  maak hergebruik van materialen.

Omdat er alleen maar kleine kamertjes waren, onpraktisch en ongezellig hebben we besloten om alles ‘plat te gooien’. Dat maakte het ontwerpen van de bovenverdieping eigenlijk een stuk eenvoudiger. Nu konden we het immers helemaal op onze eigen manier doen. De materialen hebben we zoveel mogelijk bewaard en hergebruikt, bijvoorbeeld voor de verbouwing van ons tiny house, benieuwd? Lees hier meer over in deze blog:Verbouwing van Tiny House.

Tip 2 Kies voor een tijdloos design

Wat wij belangrijk vonden hierbij waren licht, ruimte, eenheid, tijdloosheid en hergebruik van materialen. Dit hebben we zelfs in de badkamer door kunnen voeren. Om de badkamer een tijdloze uitstraling te geven hebben we gekozen voor de kleuren wit, grijs en zwart. De vloer is belegd met marmeren mozaïektegeltjes.

Tip 3 Een badkamer hoeft niet groot te zijn.

We hebben besloten een badkamer en suite maken in onze slaapkamer, de beste beslissing ooit! Wat een heerlijke luxe! De ruimte is niet groot, 3,5 x 2,5 meter. Maar met een handige indeling groot genoeg om van alle gemakken te voorzien. Je bespaart veel materialen en dat is weer goed voor het milieu.

Tip 4 Zorg voor een goede isolatie en ventilatie

We hebben een prachtig groot raam, dat we in oude stijl hebben laten namaken. Er zat nog enkel glas en de ventilatie was niet best. Dubbel glas zorgt voor een veel hoger rendement! Om ervoor te zorgen dat er geen vocht in de ruimte blijft hangen moet je zorgen voor een goede ventilatie, afvoer van de vochtige lucht. Het beste is nog wel om het raam op een kiertje te zetten na het douchen.

Tip 5 Maak zelf met hergebruik van materialen een badkamermeubel

Naast de douche hebben we wastafelmeubel geplaatst en zelfontworpen. Het mooie hiervan is dat dit meubel is gemaakt van zo’n oude lelijke donkerbruin gebeitste eiken salontafel. Ik heb deze gevonden in een kringloopcentrum. Eikenhout dat al oud is heeft namelijk als voordeel dat het heel goed tegen vocht kan en niet meer zal werken. Hierdoor wordt je badkamer interieur ook nog eens veel persoonlijker. Het krijgt veel meer karakter.

Tip 6 Gebruik duurzame materialen, zoals duurzame verf

Het oude houten balkenplafond hebben we intact gelaten maar wel wit geschilderd met krijtverf waardoor het een mooie matte en poederachtige uitstraling krijgt. Er zijn inmiddels veel mooie duurzame verven te koop. Bijvoorbeeld van Fairf of Raw Paints

Tip 7 Maak het persoonlijk en duurzaam door gebruik te maken van persoonlijke accessoires

Ook kregen de twee houten kaarslichthouders die opa lang geleden met de hand heeft gemaakt een mooi plekje. Extra sfeervol wanneer we de kaarsjes aansteken. Extra waardevol omdat opa ze heeft gemaakt. Hiermee schiepen we in de zwart-witte badkamer toch warmte, sfeer en een persoonlijke sfeer. En niet onbelangrijk, is het niet mooi om te zoeken naar duurzame oplossingen waarbij je ook nog eens kiest voor sfeer en kwaliteit?

Wil je meer werk van Jantien Broere Designstudio zien? Breng dan een bezoekje aan haar portfolio op deze website.

Advies over de vernieuwende  en duurzame interieurtrends, materialen en meubels?

Wil je een interieuradvies en hier meer over weten? Ik help je graag met het zoeken naar de mooie en verantwoorde alternatieven voor je huis en je interieur! Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

Badkamermeubel met hergebruik van oude eiken tafel

Tijdloos design in badkamer

badkamer is duurzaam verbouwd met hergebruik van materiaal

Persoonlijke accessoires geven karakter

Persoonlijke accessoires geven persoonlijke sfeer en karakter

Wit plafond met duurzame verf

Wit gekalkt plafond met duurzame verf

Persoonlijke woonaccessoires in de badkamer

Handgemaakte houten woonaccessoires

Doorkijkje vanuit de badkamer-en-suite naar de slaapkamer

Badkamer en suite, doorkijkje naar slaapkamer
Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Route exposities DutchDesignWeek EindhovenMaterial footprint Broeinest duurzame materialen voor interieur