Eindexamenopdracht Binnenhuisarchitectuur

 In Buitenleven, Design, Fotografie, Interieurontwerp, Interieurstyling, Lifestyle, Tuinhuis, Verbouwing, Wonen

Perspectieftekening woonkamer

Perspectief tekening voor interieurontwerp modern woonhuis binnenhuisarchitectuur

Plattegrond op schaal getekend

Plattegrond tekening interieurontwerp binnenhuisarchitectuur

Perspectief tekening van de keuken

Perspectief tekening voor keuken 2D binnenhuisarchitectuur

Wandaanzicht van de woonkamer

Wandaanzicht interieurontwerp Histor Climax Frisian Tiles

Mijn eindexamenopdracht binnenhuisarchitectuur

Wat een klus, maar o wat tof!

 

Zes weken voor de finale van mijn opleiding ‘Binnenhuisarchitectuur’ viel de eindopdracht ‘op de mat’. Spannend maar tegelijkertijd ook leuk. Want dat betekende voor mij dat ik de komende zes weken naast mijn gewone werk nog minstens 20 uur per week extra tijd moest besteden aan het uitwerken van deze mooie opdracht.

Deze luidde; ontwerp voor een gezin met twee jonge kinderen die wonen in een riant vrijstaand in dertiger jaren stijl gebouwd woonhuis uit 2007, de woonkamer, werkkamer en keuken. Wensen hierbij waren: een moderne en strakke inrichting, veel bergruimte, een muziekluisterplek, gewaagd kleurgebruik en luxe meubels en materialen.

Hierbij heb ik rekening gehouden met de ligging van het huis, de leefstijl en vrijetijdsbesteding van de bewoners. De stand van de zon is belangrijk voor het licht, de voorkant van het huis kijkt uit op een ecologisch natuurgebied. Ze houden van gezelligheid, er komen regelmatig vrienden op bezoek. En tenslotte maken deze sportieve mensen graag avontuurlijke en actieve reizen.

Heerlijk was het dat ik geen rekening hoefde te houden met een beperkt budget en ik me naar hartelust kon uitleven op de meest mooie materialen en designmeubelen. Voila, mijn werk kon beginnen.

In de basis heb ik het huis heel ruimtelijk en licht gehouden, wit overheerst. Maar als accent heb ik kleuren uit de natuur gebruikt; het diep donkerblauw van de nacht, warme bruintinten van de aardekleuren, groen van de bomen en gras. En tenslotte als extra gewaagd detail; het goud van de zon en de maan. Deze zie je terug in de handgebakken goudkleurige tegels van Frisiantiles op de schouw en de spatwand van de keuken.

In de woonkamer staan meubels van MDF Italia, een designklassieker de Togo Chair van Ligne Rosset en een prachtige fauteuil van Studio Henk. In de werkkamer een ronde werktafel van Marcel Wanders voor Moooi en de zeer comfortabele Catch Chair bureaustoelen van Hayon voor &Tradition.

Omdat ik het belangrijk vind om duurzaam te ondernemen, en daar waar het kan een steentje bij te dragen aan het terugdringen van de opwarming van de aarde, heb ik ervoor gekozen ook ontwerpers te kiezen die prachtige meubels maken maar ook staan voor duurzaamheid. Dat zijn de eettafel van Piet Hein Eek en de stoelen in de keuken van de jongens van Planq waarover ik een volgende blog graag meer vertel.

Al met al teveel mocht ik mijn definitieve ontwerp dinsdag 13 maart presenteren aan twee kritische architecten. Alhoewel ik vierkant achter mijn plan stond, blijft dat een spannend moment…. Gelukkig werd het goed gewaardeerd en mag ik mij inmiddels een ‘gediplomeerd binnenhuisontwerper’ noemen.

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

interieuropleiding interieurontwerper binnenhuisarchitectuurworkshop moodboard maken Arnhem