Binnenkijken in bungalow in Huissen

 In Binnenhuisarchitectuur, Binnenkijken, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, interieurfotografie, Interieurontwerp, Interieurontwerper gezocht, Interieurstyling, Make-over, persoonlijk wonen, Sustainability, Sustainable design, verhuizen, Wonen, woonstijl

Moodboard interieur

moodboard voor bungalow in Huissen

Meubel en accessoires interieurontwerp

Tekening interieurplan bungalow in Huissen met meubels en accssoires

Binnenkijken in de woonkamer bungalow

woonkamer interieuradvies interieurontwerp industrieel landelijk

Tuingerichte woonkamer, binnen is buiten

binnenkijker woning in Huissen

Interieuradvies eetkamer bungalow in Huissen

interieuradvies eetkamer woning Huissen landelijk en industrieel

Eetkamer met Eijffinger behang green

Etkamer interieurontwerp Huissen Eijffinger behang groen

Binnenkijken in een bungalow met mix van industrieel en landelijke stijl

Het gezin woont al vele jaren in deze heerlijke bungalow met tuingerichte woonkamer. Ze waren uitgekeken op hun interieur en toe aan een nieuwe look & feel. In eerste instantie gingen ze zelf aan de slag, nieuwe meubels, een andere kleur op de muur. Maar het lukte maar niet om het interieur naar hun smaak aan te passen. Ze wensten een persoonlijk interieur dat rust uitstraalde maar ook een sfeer en persoonlijkheid die bij hun past.

Mix and match met industrieel en landelijke woonstijl

De verschillende woonsmaken, hij industrieel en zij landelijk, maakten ook dat ze niet tot besluiten kwamen over welke meubels nu het beste pasten. Wat heerlijk dat ik deze enthousiaste mensen mocht gaan helpen en ze mij vertrouwden om van hun huis een echt thuis te maken met die persoonlijke woonsfeer die ze zochten.

Harmonie en balans in interieur

Uitgangspunt in het woonadvies waren de volgende wensen; meer rust en eenheid, een plek voor de verzameling souvenirs die ze op hun reizen hebben verzameld, een winter- en een zomeropstelling, een mix tussen landelijk en industrieel, een lees- en relaxplek, behoud van het schilderij Bloesem van Van Gogh en het houten Aziatische houtsnijwerk aan de muur.

Verbind binnen met buiten

Allereerst heb ik de verbinding met de woonkamer en de tuin gemaakt. De tv stond nu bijvoorbeeld voor één van de grote tuinramen. Zonde! Het zicht naar buiten werd erdoor belemmerd. Door de raampartijen vrij te maken lijkt het huis veel groter en lichter. Het grote Boeddha beeld, een souvenir, heb ik daarentegen geadviseerd voor het raam te plaatsen. Dit geeft een prachtige dieptevorming en het komt veel beter tot zijn recht dan wanneer het in een donker hoekje tegen een muur staat.

Mix and match met woonmaterialen

Door een mix te maken van hout en rotan meubels en accessoires én de industriële stalen kast, die weer mooi matcht met de eettafel, krijg je een mooie harmonie tussen industrieel en landelijke stijl. Metaal en zwart is koud en hard en het hout en bamboe warm en zacht. Die twee gaan heel goed samen. Het vloerkleed in de woonkamer was vrij donker en saai van kleur. Om meer licht en ruimte te creëren heb ik een groot, lekker zacht en licht kleed geadviseerd. Daarmee krijg je gelijk een veel zonniger en ruimtelijker effect.

Kleuradvies

De kleuren komen voort uit het van Gogh schilderij; aardetinten, roomwit, grijs, groen en helderblauw. Heldere en natuurlijke kleuren die op diverse plekken terugkomen. Dat zorgt voor eenheid en rust en door een muur ook helderblauw te schilderen krijg je meer contrast en wordt het huis veel levendiger.

Woontips

Mijn advies om een interieur te creëren dat in balans en harmonie is, is zoveel mogelijk overbodige spullen op te ruimen. Zorg voor een paar handige opbergplekken. Heb je veel verzamelingen, kies er dan voor deze te groeperen. Kies een paar basiskleuren en laat deze op verschillende plekken terugkomen. Zorg voor harmonie door verschillende materialen te combineren, dus hout met metaal, beton met een lekker groot zacht kleed.

Wil jij ook een interieuradvies?

Mocht je er net als Petra en Rico niet uitkomen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik kan je vaak met een kort en krachtig interieuradvies al verder helpen. Petra en Rico zijn helemaal happy en krijgen veel lovende reacties over de metamorfose van hun woning. Ze wonen er nu weer met heel veel plezier en liefde voor hun huis!

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden of advies willen over woonaccessoires, materialen of een interieuradvies, neem gerust contact op. Ik geef je heel graag een advies, het eerste kennismakingsgsprek  is gratis!

 

Fotografie: Elroy Spelbos Fotografie

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam wonen met hergebruik van materialen zoals dit oude glas in lood raam dat is hregbruikt in een tuinhuis. Duurzaam interieurontwerp