Een creatief kantoorontwerp voor een bedrijf in Arnhem

 In Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzaam interieur, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Interieurontwerper gezocht, Interieurstyling, kantoorinrichting, kantoorontwerp, Make-over, persoonlijk wonen, projectontwikkeling, Sustainability, Sustainable design, Verbouwen, Verbouwing, verbouwing bedrijf, verhuizen, woonstijl

Moodboard voor kantoorontwerp

kantoorontwerp, kantoorinrichting, Arnhem, aannemersbedrijf, verbouwing, verhuizing, interieuradvies, intererieurontwerp

Maatwerk balie in kantoor

balie

Maatwerk wandmeubel voor kantoor

wandaanzicht

Plattegrond van kantoorinrichting Arnhem

kantoorinrichting, kantoorontwerp, plattegrond, interieurtekening, verbouwing kantoor, interieuradvies, interieurontwerp

Meubelplan voor kantoorontwerp

meubelplan, accessoires, interieurontwerp, kantoorinrichting, kantoorontwerp, Arnhem, Gelderland, verbouwing kantoor, interieuradvis, interieurstyling kantoor

Een creatief kantoorontwerp

Het aannemersbedrijf waar ik deze kantoorinrichting voor mocht verzorgen, heeft een kantoorpand gekocht in Arnhem. Het kantoorpand werd helemaal gestript en moest dus een compleet interieurontwerp krijgen. Een grote klus en wat heb ik met veel plezier aan deze mooie interieuropdracht mogen werken!

Wat komt er allemaal bij een kantoorinrichting kijken?

De opdrachtgever had niet veel tijd en er moesten veel keuzes gemaakt worden. Welke indeling is efficiënt, maar hoe maken we het ook tot een aangename werkplek? Hoe creëren we harmonie en waar moeten we eigenlijk allemaal rekening mee houden bij een complete verbouwing van ons nieuwe kantoor? Dit alles moest in korte tijd en low-budget gerealiseerd worden.

Hulp van een ervaren interieurontwerper

Er kwamen heel veel vragen op ze af. Vragen waar ik hen, vanuit mijn vak als interieurontwerper, een antwoord op mocht gaan geven. Door mijn hulp in te schakelen konden zij zich ondertussen op andere zaken richten. Ik kreeg twee weken en ging aan het werk met de interieurschetsen; de indeling, de kleuren, een ontwerp voor een maatwerk balie, de gemeenschappelijke recreatieruimte en bovendien een advies over de aankleding, hoe maken we dit pand naast een praktische werkruimte ook nog eens gezellig?

Het kantoor moet zijn eigen identiteit weerspiegelen

Allereerst begin ik dan met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Het kantoor moet immers wel passen bij de opdrachtgever. Het kantoor moet hun eigen identiteit uitstralen. Wanneer je hier als klant binnenkomt moet je direct duidelijk worden waar dit bedrijf voor staat.

Het interieur is en mix van modern en het traditionele ambacht.

Dit bedrijf bestaat al bijna 60 jaar en is van oorsprong is een familiebedrijf. Het ambacht stond en staat nog steeds hoog in het vaandel. Alhoewel het bedrijf ook is meegegroeid met zijn tijd. Zo staan er nu naast de oud werkbank in de werkplaats ook moderne machines. Een mooie mix dus tussen ambacht en de tijd van nu. Dat verhaal word je nu meteen verteld wanneer je binnenkomt; een mooie, lichte entree met een moderne, op maat gemaakte balie en daarachter een wandobject gemaakt van antieke houtschaven. Om duidelijk te maken dat ze zelf nog een werkplaats met vakmensen hebben, heb ik in elke ruimte een object van osb materiaal ontworpen. Dit materiaal wordt in de bouw vaak als afwerkplaat gebruikt. Maar in dit geval is het een knipoog naar het ambacht en de tijd van nu. Voor meubels en interieuraankleding wordt nu vaak dit decoratieve osb materiaal gebruikt. Het is goedkoop, warm van uitstraling en bovendien duurzaam omdat het gemaakt is van restmateriaal.

Naast de moderne lamp staat een oude timmermanskist

De gehele aankleding is een mix geworden van moderne en nieuwe meubels en bestaande spullen. Zo wordt er naast de moderne lamp een oude houten timmerkist als bijzettafel geplaatst. Naast de moderne strakke keuken een oude metalen werkbank als coffee corner.

Een sfeervol en duurzaam interieur

Op de vraag om een praktisch een aangenaam interieur te creëren heb ik het volgende bedacht. Een strakke basis met grijze gietvloer van milieuvriendelijk materiaal, er zit namelijk kurk in verwerkt. Alle muren worden gestukt. De ramen en kozijnen krijgen een antraciet kleur. De warmte wordt gebracht door een aantal muren in een tint groen te verven. Ook komt er in elke ruimte sfeerverlichting en een warmkleurig vloerkleed. Bovendien ook nog eens goed voor de akoestiek.

Voordat je gaat verbouwen, denk goed na.

Mijn advies is om heel goed na te denken voordat je begint aan de verbouwing van je kantoor of werkplek. Het is zoveel prettiger werken wanneer je je kantoor binnen stapt en er een goed gevoel krijgt. Ik durf zelfs te beweren dat je productiever bent in een prettige werkomgeving die je een comfortabel gevoel geeft. Mocht je eens van gedachten willen wisselen, ik denk graag met je mee!

Advies bij de verbouwing van je kantoor?

Mocht jij ook hulp willen bij de verbouwing of restyling van je kantoor? Maar je weet niet precies hoe? Ik help je graag om dit realiseren. Door middel van een ontwerp of alleen de adviezen waarmee je het zelf kunt uitvoeren. Bel me of mail me voor een vrijblijvende afspraak.

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

tiny house, tuinhuis, verbouwing, tuin, groenwonen, ecowonen, verbouwen, hergebruik, oudebouwmaterialen, aannemer, interieuradvies, interieurontwrp, Montferland, metamorfose, binnenkijkenbijzettafel, vintage, industrieel, interieurstyling, interieuradvies, tuinhuis, upcycledinterieur, duurzaam