Ik bezocht de Design beurs in Parijs “Maison&Objet 2022”. Inspiratie én deceptie.

 In Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzame woonaccessoires, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Make-over, Moodboard, persoonlijk wonen, Restyling interieur, verbouwing huis, verhuizen, Wonen, woonstijl

Color&Co uit Denemarken

Natuurlijke raambekleding van Color&Co

Britta uit Zweden

Britta Zweeds design

Honoré Deco

Meubels van Frans merk Honoré

Odile Moulin

Odile Moulin tijdens MaisonetObjet 2022 Paris

Raamdecoratie Parijs 2022

Raamdecoratie interieur tijdens MaisonetObjet in the City Paris 2022

Op naar Parijs!

Voor een bezoek aan de internationale designbeurs Maison&Objet 2022 in Parijs. Voor gezonde dosis inspiratie en het ontdekken van de nieuwste merken en producten.

Ik had al veelbelovende verhalen gehoord; een niet te missen plek voor de nieuwste trends en het ontdekken van nieuwste meubels en woondecoratie.

Ik ging vol verwachting en vooral op zoek naar de nieuwste producten en ontwikkelingen op duurzaamheidsgebied. Nou moet ik eerlijk zijn, dat viel toch wel even tegen.

Een teleurstelling

Ik heb een hele dag voor de beurs uitgetrokken, maar om 14 uur ’s middags ben ik de Centre Expo uit gevlucht. De zon in en weg van alles wat ik al ken en waar ik mee overladen werd. Veel van hetzelfde, geen vernieuwende trends, op enkele stands na. Op het gebied van duurzaamheid heb ik zelfs niets nieuws kunnen ontdekken. Een deceptie dus.

Toch ontdekte ik enkele mooie merken en onthoud ik hier deel ik dan ook graag de enkele mooie woonproducten en makers die ik gespot heb. Ondersteund door de foto’s hiernaast.

Dit waren de mooie merken die ik ontdekte

Met name de Scandinavische merken sprongen er wat mij betreft uit. Zo begon ik de dag bij het merk  Color&Co uit Denemarken, een Deens merk raambekleding, waar ik sinds kort ook retailer van ben. Prachtige natuurlijke materialen, subtiel en mooi vorm gegeven. De bamboe en papieren rolgordijnen hebben verschillende structuren en filteren het licht prachtig. Kijk zeker even op de website om een goede indruk van de mogelijkheden te krijgen. Je kunt natuurlijk ook contact met mij opnemen wanneer je interesse hebt.

Prachtig Scandinavisch design.

Een eerste echte ontdekking is het Zweedse merk Britta, fantastische kleuren! Gespecialiseerd in kussens, kleden en dekens, mooi beddengoed ook! Alle woonproducten van Britta worden in Zweden gemaakt, dat is zeker een pré! De soft plastic vloerkleden zijn prachtig, uit- of afwasbaar en door de kwaliteit een lang leven beschoren. Echter het blijft plastic, dat is toch een kleine kanttekening.

Ik ben ook enthousiast over het merk Hübsch. Een Deens merk en een grote collectie aan woonaccessoires en meubels, alles verfijnd, met oog voor detail en kleur vorm gegeven. Origineel en wat mij betref een echte ontdekking.

Kunstzinnig en kleurrijk.

Kunstzinnig vind ik de objecten gemaakt door  Odile Moulin. Ruimtelijke figuren gemaakt van gaas. Door de prachtige kleurcombinaties krijgt het kunstobject nog meer uitstraling. Een dergelijk object zou heel mooi passend kunnen zijn in een kantoorproject, hotel of ter aankleding van een openbare ruimte. Juist een handgemaakt origineel object geeft dan zoveel meer karakter en sfeer.

Een laatste en vijfde merk dat ik graag onder de aandacht wil brengen zijn de meubels en met name ook de verlichting van  Honoré Deco uit Franrijk Marseille.

Ook hier weer mooie kleurcombinaties, origineel vorm gegeven. De subtiliteit van de stoelen vond ik verrassend.

Dit waren wat mij betreft een paar merken en ontwerpen die eruit sprongen tussen de verder overwegend bekende en voorspelbare merken en producten. Ik hoop dat ik de volgende keer meer vernieuwende en duurzame woonproducten ontdek. Unieke en vernieuwende producten geven karakter aan je interieur. Duurzame meubels en woonproducten zorgen voor een mooiere wereld.

Mocht je meer willen weten en wil je graag advies over de te maken keuzes voor je interieur? Ik help je heel graag. Neem contact op voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ja, ik wil graag meer weten!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Interieurontwerp woonkamer met zwarte industriële kastminder afval van je interieur hergebruik van tweedehands meubels