Interieur veranderen? Het begint met het maken van een moodboard. Ik vertel hier hoe en waarom.

 In Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzame woonaccessoires, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Make-over, Moodboard, persoonlijk wonen, Restyling interieur, verbouwing huis, verhuizen, Wonen, woonstijl

Moodboard van klassiek interieur

Moodboard klassiek interieur

Moodboard van landelijk interieur

Moodboard van landelijk interieur

Moodboard van een modern interieur

Voorbeeld van een moodboard modern interieur

Wat is eigenlijk een moodboard?

Een moodboard is een collage. Het is een verzameling afbeeldingen die samen een bepaalde sfeer weergeven. Hiermee kun jij laten zien wat jouw woonstijl is.

Waarom maak je een moodboard?

Het maken van een moodboard is belangrijk wanneer je je interieur wilt gaan veranderen. Je krijgt inzicht in je eigen woonstijl en dit kan jou helpen om keuzes te maken voor je interieur. Ook is het belangrijk om te zien waar jij je fijn bij voelt. Aan de hand van het moodboard kunnen wij een interieuradvies geven dat helemaal bij jou past. We kijken goed naar je moodboard en verwerken deze als een rode draad in het interieurplan. Alle keuzes die wij maken komen feitelijk voort uit het moodboard.

Hoe maak je een moodboard?

Het maken van een moodboard kan zowel digitaal als fysiek. Vind jij het leuk om te knippen en plakken dan is dit laatste echt iets voor jou. Is dit toch niet helemaal jouw ding dan is het digitale moodboard een goed alternatief. Hiervoor wordt voornamelijk Pinterest gebruikt, hierover later meer.

Bij het maken van een moodboard moet je vooral op je gevoel af gaan. Kies afbeeldingen die jou aanspreken. Denk niet te veel na of dit ook wel in jouw bestaande interieur past. Het is van belang om vrij te denken bij het maken van een moodboard. Ook is het goed om te weten dat je niet alleen op zoek hoeft te gaan naar interieur beelden. Maar ook beelden uit de natuur, kunst of andere sfeerbeelden zijn goed om te verwerken. Het gaat er om dat de beelden samen een sfeer neerzetten waar jij je fijn bij voelt.

Heb je veel beelden gevonden dan is het goed om het even een dagje te laten rusten. Kijk er vervolgens nog eens naar en stel jezelf dan de vraag: kunnen er beelden verwijderd worden? Door dit te doen kom je tot de essentie van wat je echt graag ziet.

Fysiek moodboard

Bij het maken van een fysiek moodboard ga je in de weer met tijdschriften, lijm en een schaar. Je knipt afbeeldingen die jou op een bepaalde manier aanspreken uit. Je plakt deze vervolgens op een groot vel papier, A3 bijvoorbeeld. Plak het papier maar lekker vol, zo ontstaat er een mooi sfeerbeeld van jouw eigen stijl.

Digitaal moodboard

Is knippen en plakken niks voor jou dan is een digitaal moodboard de oplossing. De handigste manier om dit te doen is op Pinterest. Op Pinterest kun je digitale prikborden maken waarop je jouw favoriete plaatjes bewaard.

Mocht je meer willen weten en wil je graag advies over de te maken keuzes voor je interieur? Ik help je heel graag. Neem contact op voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ja, ik wil graag meer weten!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

MaisonetObjet Paris 2022 designbeurs