Dutch Design Week een Walhalla voor de interieurliefhebber

 In Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, ecowonen, Interieuradvies, Interieurontwerp, Interieurstyling, Reuse reduce recycle, Sustainability, Sustainable design, Verbouwen, verbouwing huis, verhuizen, Wonen, woonbeurs

Interieurinspiratie opdoen op de Dutch Design Week is een feest.

Wil je inspiratie opdoen en de nieuwste trends op interieurgebied ontdekken? De Dutch Design Week in Eindhoven is daarvoor the place to be. Traditioneel is de stad Eindhoven de laatste week van oktober omgetoverd tot een plek waar het broeit en bruist. Meer dan 2600 designers die op meer dan 100 verschillende plekken in de stad te zien zijn. Je weet haast niet waar te beginnen en hoe te verwerken.

Interieurdesigners ontwerpen veelal duurzaam

Ik geef je hier graag een korte indruk van mijn ervaringen en inspiratie die ik tijdens de Dutch Design Week op interieurgebied heb opgedaan. Fantastisch om te zien hoeveel nieuwe (interieur)designers zich met ziel en zaligheid inzetten om nieuwe interieurproducten te ontwerpen, die niet altijd functioneel maar mooi, decoratief en nog beter, veelal duurzaam zijn.

Trends en vernieuwingen op interieurgebied

Dé trend in Eindhoven is wel dat de ontwerpen vernieuwend en beter voor onze aarde zijn. Het zijn veelal jonge mensen die het voortbestaan van deze prachtige planeet ter harte gaat. Ze zoeken dan ook vurig naar duurzame oplossingen, materialen die in de nabije omgeving worden geproduceerd, die uit duurzame grondstoffen bestaan, recyclebaar zijn en/of lang meegaan. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat je minder snel en vaak nieuwe interieurproducten koopt.

Nieuw meubelstuk of accesoires kopen? Denk hier eens aan!

Mocht je toch een nieuw meubelstuk willen kopen, een nieuwe bank, stoel of een mooie woonaccessoire, zoals een wandkleed, vaas of vloerkleed? Denk dan eens aan deze ontwerpers. Ze maken unieke stukken, die een leven lang mee zullen gaan. Ik schreef ook een blog over het gebruik van duurzame materialen voor je interieur, lees hier meer.

Te gekke nieuwe interieurobjecten en design in Hal-B Eindhoven

Hal-B in Eindhoven vind ik geweldig, de meest mooie interieurontwerpen zoals de akoestische wandpanelen van Mieke Lucia . Zij maakt gebruik van de nieuwste industriële technieken gecombineerd met handwerk. De mooiste kleuren en stoffen en nog eens functioneel ook.

Op dezelfde verdieping kwam ik ook het werk van OrangeorRed tegen. Ik kende ontwerpen haar nog niet, maar wat een prachtige kleden en tassen maakt zij van textiel. Ik hou van deze kleuren en prints.

Floris Hovers, Lenneke Wispelweij, unieke designers die je laten glimlachen

Ook waren er prachtige interieurobjecten van keramiek te zien. De vazen in mooie zachte kleuren van Floris Hovers en ook de nieuwste creaties, wandobjecten van keramiek, van Lenneke Wispelwey zijn fantastisch. Ze laten je glimlachen.  Een combinatie van de interieuraccessoires van beide ontwerpers zou zeker ook niet in de aankleding van je huis misstaan.

Gispen ontwerpt met 95% gerecycled materiaal en een tijdloze bank en Nynke Koster balanceert tussen kunst en design

In het gebouw Strijp-S zijn alle genomineerden te bewonderen, de Sett CE, een tijdloze bank, gemaakt uit 95% gerecycled materiaal van Gispen is een prijswinnaar. Alle materialen van dit duurzame meubel zijn te scheiden en te hergebruiken. Ook erg mooi vond ik de poef van Nynke Koster. Haar werk balanceert op de grens van kunst en design. Ze maakt prints in rubber van bijvoorbeeld honderden jaren oude kerkdeuren waardoor deze in zekere zin voor de eeuwigheid bewaard blijven.

Broeinest blinkt uit in het vormgeven van een conceptuele (keuken)wereld.

In Broeinest was de expositie “below the surface” te zien. Hier waren acht conceptuele werelden te zien, vormgegeven in keukens. Materiaaltrends en vernieuwende interieurobjecten werden op wonderlijke wijze tastbaar gemaakt.

Finale van de dag bij de expo van Piet Hein Eek, veelbelovende designers!

Tenslotte sloot ik deze lange, intensieve dag af met een rondgang door de expositie ruimtes bij Piet Hein Eek, zeker niet te missen want hier vind je de kleinere, startende maar veelbelovende ontwerpers. Ik was erg gecharmeerd van de ingenieuze interieuraccessoires van het duo “The MisUsed” Dit duo heeft onderzocht hoe je ijzerwaren alternatief kunt gebruiken in het leven van alledag. Fantastische huiselijke gebruiksvoorwerpen zijn er ontstaan!

DDW is een niet te missen event voor de vernieuwende interieurliefhebber

De Dutch Design Week is een niet te missen event voor de interieurliefhebber. Ik raak geboeid, geïnspireerd en het stimuleert me om verder te denken dan mijn neus lang is. Dit jaar gemist maar wil je erbij zijn in 2020? Noteer alvast in je agenda, DDW 17-25 oktober 2020 Eindhoven

Advies over de vernieuwende interieurtrends, materialen en meubels?

Wil je een interieuradvies en hier meer over weten? Ik help je graag met het zoeken naar de mooie en verantwoorde alternatieven voor je huis en je interieur! Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

OrangeorRed Textiel Design

Textiel design van OrangeorRed te zien tijdens Duch Design Week in Eindhoven 2019

Mieke Lucia en haar akoestische wandpanelen

Mieke Lucia - design - DDW19 - Eindhoven - Akoesttische wandpanelen

Floris Hovers met keramiek design

Floris Hovers - Design - Keramiek - Dutch Design Week - Plan-B

Wandobject Lenneke Wispelweij

Expositie LnnekeWispelwij op DutchDesignWeek Eindhoven

Piet Hein Eek expositie tijdens DDW19

PietHeinEek meubels ijdns DDW19

The Mis-used metalen gebruiksvoorwerpen worden interieurobjecten

The-Misused-tijdens DDW19 in Eindhoven

Nynke Koster met kunst zitmeubels van rubber

Nynke Koster exposeert haar interieur-kunst-objecten

Expositie Below The Surface van Broeinest

Interieur met materialen tijdens DDW19 bij Broeinest

Expositie Below The Surface van Broeinest

Keukenmaterialen, expositie Below the Surface van Broeinest
Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Tijdloze badkamer mozaiek vloer