duurzaam interieur

book-cover

Duurzaam interieur

Ga je verhuizen, verbouwen of je interieur veranderen? Wil je daarbij graag duurzame keuzes maken? Maar weet je niet waar je op moet letten? Ben je bang dat het te duur wordt? Houd je van een mooi en eigentijds interieur? Ik kan je verzekeren, mooi en duurzaam wonen gaan heel goed samen!

MOOI EN DUURZAAM WONEN GAAN HEEL GOED SAMEN

De overtuiging dat we duurzaam moeten leven en bewuste keuzes willen maken is gelukkig steeds meer gemeengoed  en over duurzaam wonen hoor je ook al veel. Maar dan gaat het meestal over het verduurzamen van je huis. Dat wil zeggen het isoleren en bezuinigen op bijvoorbeeld stookkosten. Maar duurzaam wonen gaat ook over een duurzaam interieur. Er wordt jaarlijks  11 miljard kilo aan meubels weggegooid in Europa! 80 à 90% hiervan belandt op de vuilnisbelt. Wil je dit ook een halt toeroepen? Maar vind je het ook lastig om duurzame interieurproducten en oplossingen te vinden voor een duurzame inrichting en aankleding van je huis?

KEUZE UIT EEN GROTE PORTFOLIO AAN MOOIE EN DUURZAME INTERIEURPRODUCTEN

Geen nood, ik weet zeker dat ik je kan helpen en blij kan maken met een persoonlijk en duurzaam interieuradvies. Sinds 2017 ben ik gespecialiseerd in duurzame woonoplossingen. Ik ben altijd op zoek naar mooie en duurzame meubels en materialen. Ik heb inmiddels veel kennis opgedaan en een flinke portfolio aangelegd.

EEN DUURZAAM INTERIEURADVIES, HOE WERKT DAT DAN?

Net als in alle andere interieuradviezen, ga ik helpen met het vervullen van jouw woonwensen. Er zijn veel oplossingen mogelijk. Hierin draag ik dan, zonder extra kosten,  duurzame, haalbare én natuurlijk mooie woonoplossingen aan waarbij we letten op onderstaande zaken:

  1. Minder spullen kopen. De vraag is allereerst, heb je het echt nodig? Is het niet een bevlieging? Is hetgeen je koopt tijdloos, of ben je er na een jaar waarschijnlijk op uitgekeken?
  2. Hergebruik. Ik ben er een groot voorstander van om interieurproducten te hergebruiken door ze op te knappen of door het een andere bestemming te geven. Het mooie is dat het mes dan aan twee kanten snijdt. Door (persoonlijke) spullen te hergebruiken, het een tweede leven te geven, wordt je woonplek mooier omdat het meer karakter en persoonlijkheid krijgt. Bovendien is de footprint op onze aarde minder groot. Win-win dus!
  3. Circulair oftewel duurzaam interieurdesign. Bij het aanschaffen van interieurproducten stel ik mooie materialen, meubels en woonaccessoires voor die op een duurzame manier vervaardigd zijn. Er zijn al prachtige alternatieven op de markt, hip, tijdloos en functioneel en vaak ook nog heel betaalbaar.
  4. Duurzaamheidswaarde. bij het uitzoeken van meubels en materialen maak ik een beoordeling op de duurzaamheidswaarde. Dat wil zeggen dat ik op meerdere belangrijke factoren let; waar komt het vandaan? Waarvan is het gemaakt? Is het te recyclen? Dit alles met het oog op het milieu.

Nieuwsgierig naar de prachtige duurzame woonoplossingen die er allemaal zijn? Wil jij ook duurzaam wonen in een huis waar jij helemaal verliefd op bent?

Interieur-woning-Huissen-rotan-hangstoel
interieuradvies-kleuradvies-duurzame-woonboerderij-doetinchem-klien8
interieuradvies-kleuradvies-duurzame-woonboerderij-doetinchem-klein9
Kleuradvies, interieurinspiratie, kleuren, woonkamer, Heilig Landstichting
interieuradvies-kleuradvies-duurzame-woonboerderij-doetinchem-klein2
designstudio_jantien-broere-upcycling2
0