Een duurzaam huis bouwen? Denk ook aan een duurzaam interieur.

 In Binnenhuisarchitectuur, Binnenkijken, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, duurzame woonbeurs, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Make-over, persoonlijk wonen, Sustainability, Sustainable design, tiny house, Tuinhuis, Verbouwen, verbouwing huis, verhuizen, Wonen, woonbeurs, woonstijl

Slaapkamer met sustainable linnengoed van ByMölle

Slaapkamer met sustainable beddengoed van ByMölle

Upcycled Lampenkap DIY met hergebruik van jute graanzak

Upcycled lamp me hergebruik van jute graanzak

Duurzaam tuinhuis verbouwd met hergebruik van materialen

Duurzaam tuinhuis verbouwd met hergebruik materiaal

Duurzaam interieuradvies van interieurontwerper

Duurzaam Interieurontwerper Jantien Broere in upcycled tuinhuis

Een duurzaam huis bouwen? Denk hierbij ook aan een duurzaam interieur, ik geef je tips!

Ga je een duurzaam huis bouwen of een bestaand huis verbouwen tot een duurzaam huis? Ik geef je in deze blog graag tips voor een bijbehorend duurzaam interieur.

Bewust wonen

Ben jij ook steeds bewuster bezig met groene keuzes in leven en wonen? Super goed en fijn te horen dat je in de keuzes die je maakt of gaat maken, ook stil wilt staan bij de impact hiervan op het milieu.

Duurzaam interieur

Wist je dat er niet alleen voor het bouwen van je huis duurzame oplossingen zijn? Ook voor je interieur kun je tegenwoordig al kiezen uit materialen en producten die duurzaam zijn. Er is al veel te vinden, deze duurzame woonproducten zijn niet alleen functioneel maar ook nog eens mooi en hip! En dat al deze producten duur zouden zijn is zeker ook niet waar, er zijn zelfs hele goedkope duurzame oplossingen voor je interieur te vinden.

Tip 1: minder meubels kopen is grootste gewin

Het allerbelangrijkste is natuurlijk minder spullen kopen. Dan wordt er ook minder geproduceerd en dus minder vervuild. Vraag je eens af of je al die spullen wel nodig hebt. Kun je misschien ook zonder? Of kun je het wellicht (laten) opknappen?  Het voordeel van minder aanschaffen en zelfs spullen wegdoen is dat je huis er veel rustiger en ruimtelijker van wordt. Bovendien komen de spullen die je hebt beter tot zijn recht.

Tip 2: duurzame vergelijkingssite.

De wereld mooi en leefbaar houden is wat we graag willen toch? Ik ben als duurzaam interieurontwerper blij dat er zoveel mooie alternatieven zijn. Wil je een goed en eerlijk vergelijk kunnen maken tussen de verschillende woonproducten dan is de website InsideInside.nl een hele goede. Je kunt hier op een hele toegankelijke én betrouwbare manier producten voor je interieur vergelijken op hun milieu-impact.

Tip 3: koop duurzame meubels en materialen

Het is nog niet erg gangbaar maar er zijn al een aantal woonwinkels die puur en alleen duurzame woonproducten verkopen. In feite is elke kringloop of vintage winkel ook duurzaam! Immers, deze meubels krijgen een tweede leven en zijn nadat ze zijn opgeknapt vaak nog hartstikke hip en bruikbaar. Maar er zijn ook nieuwe duurzame meubels te koop in gespecialiseerde winkels, bijvoorbeeld By Mölle, Studio Perspective, of een webshop met recycled woonproducten Iamrecycled.nl. De jongens van Planq Planqproducts.nl maken prachtige tafels met hergebruik van oude houten gymvloeren en stoelen van oude jeans- en legerstoffen. Er is ook al en ruime keus aan materialen zoals raambekleding, vloeren en verf zoals die van Raw Paints.

Tip 4 Vraag advies aan een duurzaam interieuradviseur

Er zijn al vele mooie en duurzame woonproducten beschikbaar, niet alleen meubels, maar ook vloeren, verven, behang en duurzaam geproduceerde stoffen. Bij het kiezen van een duurzaam meubelstuk of woonproduct moet je niet alleen kijken naar de manier waarop het is geproduceerd, maar ook naar he transport, waar komt het vandaan? Is het makkelijk te repareren? Hoe lang gaat het mee? En is het tenslotte te composteren of recyclen? Vele zaken waarop je eigenlijk zou moeten letten. Mocht je nu door de bomen het bos niet zien of het lastig vinden om de juiste producten te vinden, en een persoonlijk advies willen, dan kan ik je helpen.  Neem gerust CONTACT op. Ik geef je heel graag een advies, het eerste kennismakingsgsprek  is gratis!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam wonen met hergebruik van materialen zoals dit oude glas in lood raam dat is hregbruikt in een tuinhuis. Duurzaam interieurontwerp