Een duurzaam interieuradvies voor woning in Oosterbeek

 In Binnenhuisarchitectuur, Binnenkijken, Design, Duurzaam interieur, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, interieurfotografie, Interieurontwerp, Interieurontwerper gezocht, Interieurstyling, Make-over, persoonlijk wonen, Sustainability, Sustainable design, Verbouwen, Verbouwing, verhuizen, woonstijl

Moodboard woonhuis

plattegrond-interieur-kleuren-tekening

Meubel en accessoires plan

meubel-en-accessoireplan-interieurontwerp

Kleuren plattegrond interieur woonkamer

plattegrond-in-kleur-van-interieur-hand-getekend

Verlichtingsplan woonhuis

verlichtingsplan-klein

Interieuradvies voor woning in Oosterbeek

De bewoners waren net verhuisd, ze hadden een paar maanden hard gewerkt om het prachtig gelegen zestiger jaren huis in Oosterbeek te renoveren en in te richten naar hun smaak. Toen ze er echter in kwamen wonen was het nog niet naar hun wens. Ze misten de persoonlijke en eigen sfeer, ze vonden het nog niet gezellig genoeg en kwamen er niet over uit hoe ze toch tot een betere inrichting konden komen. Het gemis van hun vorig monumentale woning met veel authentieke details en de teleurstelling dat het na maanden hard werken nog niet naar hun zin was maakten ze bijna wanhopig.

Help, ik heb een woonprobleem!

Vandaar dat ze mijn hulp inriepen, ik werd op een middag gebeld met de vraag of ik alsjeblieft snel langs kon komen om ze te helpen om hun woonproblemen op te lossen.

Twee dagen later stond ik bij hen binnen, mijn eerste reactie was er één van verbazing, “maar jullie wonen hier al prachtig, wat een mooie plek en een mooi huis!”. Gaandeweg werd me duidelijk dat er wel degelijk een gemis was aan een persoonlijke sfeer, woonaccessoires en kleur.

Een duurzaam interieurontwerp biedt oplossing voor woonproblemen

Ik mocht aan de slag met het maken van een Interieurplan waarbij ze mij vroegen om tot een goede indeling van de woonkamer en eetkamer te komen en meer kleur en karakter in het interieur te brengen. Hierbij was hen wens om rekening te houden met het milieu en op zoek te gaan naar duurzame woonoplossingen. Kaft op mijn koren, duurzaamheid en rekening houden met de impact op de aarde bij het verbouwen en restylen van je huis vind ik heel belangrijk. Duurzame materialen en meubels zijn vaak niet alleen beter voor het milieu, maar omdat ze met veel persoonlijke aandacht en liefde zijn gemaakt vaak ook nog mooier en karaktervoller.

Duurzame woonproducten en materialen

In het interieurplan kwam een voorstel voor een nieuwe indeling, waarbij ik met al hun woonwensen rekening heb gehouden. Het moet natuurlijk functionele maar daarnaast ook mooi zijn. Hergebruik van materialen en het advies om duurzame woonproducten te kopen doorspekten het plan.

Retake, remake en restore

Zo is er voor de muurverf gekozen voor de producten van RAW Paints. Deze verf wordt in poedervorm geleverd, minder transportkosten, en is helemaal vrij van oplosmiddelen. Veel beter voor milieu en mens. In het meubelplan heb ik gezocht naar materialen van natuurlijk materiaal, wat het minste schadelijk is voor het milieu. Zo worden er boekenplanken gemaakt met hergebruik van oude wagonplanken en wordt er een wandkast gemaakt van een samenstelling van oude kastjes. Niet alleen duurzaam, maar ook nog eens origineel. De kinderspeelhoek is deels DIY en deels een nieuw meubelstuk. In het verlichtingsplan zijn lampen opgenomen van het merk More Circular, prachtige moderne designlampen gemaakt door hergebruik te maken van afvalstoffen. Retake, remake en restore is hun missie. Net als de lampen van Studio Perspective, ook zij recyclen materiaal tot een nieuw woonproduct.

Er zijn vele, prachtige alternatieven te vinden om je huis mooi en duurzaam in te richten. Je draagt hierbij niet alleen bij aan een betere maar ook een mooiere (woon)wereld.

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden of advies willen over woonaccessoires, materialen of een interieuradvies, neem gerust contact op. Ik geef je heel graag een advies, het eerste kennismakingsgsprek  is gratis!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten
Showing 2 comments

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

bijzettafel, vintage, industrieel, interieurstyling, interieuradvies, tuinhuis, upcycledinterieur, duurzaam