Goed nieuws! De eerste Duurzame Woonbeurs in Nederland

 In Binnenhuisarchitectuur, Binnenkijken, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, duurzame woonbeurs, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Make-over, persoonlijk wonen, Sustainability, Sustainable design, tiny house, Tuinhuis, Verbouwen, verbouwing huis, verhuizen, Wonen, woonbeurs, woonstijl

Aan het werk met duurzaam interieuradvies

Duurzaam wonen met interieurontwerp van interieur gemaakt in mijn designstudio in upcycled tuinhuis

Moodboard met duurzame woonmaterialen

Moodboard me stalen van duurzame interieurmaterialen, duurzame stoffen, verf voor duurzaam woonontwerp

Zolder met hergebruikte bouwmaterialen

Zolder di is verbouwd me hergebruik van bouwmaterialen, reuse, reduce en recycled materialen

Duurzame verf van RAW Paints

Verfmonsters van duurzame verf, Raw Paints, bestaande uit mineralen en duurzame grondstoffen

Hergbruik in duurzaam tinyhouse van glas-in-lood raam

Oud glas-in-lood raam dat is hergebruikt in een duurzaam intreieuronwrp voor een duurzaam tinyhouse

De eerste Duurzame Woonbeurs van Nederland, vindt plaats in Amsterdam.

Onze moeder aarde is in gevaar, het grootste probleem? We consumeren teveel; niet alleen eten en reizen we teveel, maar we kopen ook teveel; kleding, luxe goederen en spullen op woongebied.  Als duurzame interieurontwerper help ik mensen met het inrichten van hun interieur, en verbouwing of een verhuizing. Daarbij vind ik het erg belangrijk om rekening te houden met de impact op het milieu.

Reuse, Recycle = Reduce

Ik ben dan ook erg blij dat er voor de eerste maal een Duurzame woonbeurs in Nederland wordt gehouden op 5 en 6 oktober in Amsterdam. Het motto luidt; re-design en re-use = reduce. Op de Duurzame Woonbeurs zullen duurzame interieurmerken, startups en duurzame ontwerpers zich presenteren. Alles voor een duurzaam interieur onder één dak en voor elk budget. De vraag naar duurzame interieurproducten en meubels neem toe. Het is echter nog niet eenvoudig om deze mooie en inmiddels vaak ook al betaalbare duurzame woonproducten te vinden. Hier vind je heel veel aanbod op het gebied van ecowonen onder één dak.

Wat is nu precies duurzaam wonen?

Mijn klanten die een duurzaam leven nastreven, vragen mij vaak, wat betekent dat nu precies: duurzaam wonen? Ik leg ze dan uit dat je daarbij probeert bij de verbouwing van een huis of het vernieuwen van je interieur zo min mogelijk impact maakt op het milieu. Daarbij spelen meerdere factoren een rol.

Waar moeten we rekening mee houden?

Onze afvalberg groeit en groeit en de verbranding levert veel schadelijke uitstoot van gassen op. Aan de andere kant putten we de aarde uit met de oneindige productie. Vraag je eens af; hoe schadelijk zijn de grondstoffen die zijn gebruikt? Is het product te hergebruiken, makkelijk te repareren, gemakkelijk af te recyclen? Hoe lang gaat het mee? Waar is het gemaakt, komt het van ver of is het lokaal gemaakt? Zijn er wellicht ook alternatieven? Moet ik überhaupt wel de keuken of bank vervangen, of is deze nog op een creatieve en fraaie wijze op te knappen?

Duurzame interieurproducten

Om hier meer over te weten te komen, verdiep ik mij in de mogelijkheden van duurzame interieurproducten, denk aan verf, wandbekleding en vloerbekleding. Maar ook wil ik weten welke interieurproducten zoals meubels en woonaccessoires duurzaam zijn gemaakt. Zo werk ik graag met de duurzame verf van RAW Paints

Het is fantastisch om te ontdekken dat er al zoveel mooie producten ontwikkeld zijn die duurzaam, oftewel sustainable zijn en bijdragen aan een circulaire economie.

Duurzame woonoplossingen

De Duurzame woonbeurs gaat veel prachtige duurzame woonoplossingen laten zien. Mocht je een persoonlijk advies willen, dan kan ik je helpen.  Neem gerust CONTACT op. Ik geef je heel graag een advies, het eerste kennismakingsgsprek  is gratis!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzame muurverf van Raw Paints