Vraag jij je af hoe je een fijne en duurzame thuiswerkplek kunt creëren? Hier vertel ik je hoe!

 In Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Interieurontwerper gezocht, Interieurstyling, kantoorinrichting, kantoorontwerp, persoonlijk wonen, Restyling interieur, Sustainability, Sustainable design, thuiskantoor, thuiswerkplek, Verbouwen, Verbouwing, Wonen, woonstijl

Persoonlijk ingerichte werkplek, foto Slava Keyzman

Thuiskantoor met persoonlijk ingericht bureau, planten, licht en duurzame materialen

Thuiswerken maar hoe dan? Foto Unsplash

foto bron Unsplash

Tuinhuis als werkplek. Foto Arno Smit

Tuinkantoor, werkplek in tuinhuis

Persoonlijke werkplek met veel daglicht. Foto Catherina Schurman

Persoonlijke werkplek, met veel daglicht

Werkplek in je slaapkamer, kan best! Foto Patrick Perkins

Werkplek in slaapkamer

Bureau op thuiswerkplek met persoonlijke objecten. Foto Maranda van der Grif

bureau met persoonlijke objecten

De voordelen van een fijne en duurzame thuiswerkplek

Door de huidige corona crisis zijn we vaak gedwongen om thuis te werken. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen; je staat niet meer in de file, je kunt even buiten een luchtje scheppen, je hebt minder vergaderingen, er is minder transport en dus ook minder vervuiling. Maar er zijn ook vast nadelen, je mist je collega’s en bovenal, je hebt minder rust en geen eigen fijne thuiswerkplek.

Soms word je horendol van thuiswerken

Je begint ’s ochtends met je werk en je mail, je hebt meetings via Zoom of Teams en je moet regelmatig bellen met klanten en collega’s. Wel zo fijn als je dat ongestoord kunt doen. Echter je partner werkt ook thuis, de kinderen komen om 15 uur uit school en willen ook hun aandacht. Het verkeer raast door de straat en de postbode staat op de stoep. Al met al wordt je soms horendol van alle geluiden en onrust om je heen.

Hoe creëer ik een fijne en duurzame thuiswerkplek?

Je wilt en je moet thuiswerken maar hebt écht een fijne en rustige werkplek nodig. Vraag je je ook af: ‘Hoe ga ik dat oplossen? Hoe pak ik dat aan? En hoe creëer ik een fijne, praktische maar ook sfeervolle en duurzame thuiswerkplek die van alle gemakken is voorzien?’

Ontwerp je eigen tuinkantoor

Al sinds ik thuiswerk heb ik een fijne werkplek gecreëerd in de tuin, ook wel een mijn tuinkantoor genaamd. Een plek waar ik me in alle rust terug kan trekken en ongestoord kan werken. De groene omgeving van de tuin geeft me bovendien een extra gevoel van rust en vrijheid. Ik wordt er creatiever en effectiever door. Ik loop echt even het huis uit en doe de deur achter me dicht. Hierdoor krijg je automatisch al een gevoel dat je afstand neemt van alle privé zaken. Andersom werkt het natuurlijk ook. Indien je je tuinkantoor verlaat, laat je je werk ook achter je. Niet iedereen kan een kantoor in de tuin creëren, dan is het belangrijk dat je in huis een fijne werkplek krijgt.

Zo creëer je de ideale thuiswerkplek in huis

Deze ruimte moet natuurlijk praktisch zijn ingericht, een internetverbinding, een goede werktafel en fijne stoel, een klein keukenblokje met een koffieapparaat en bergruimte en goede verlichting. Maar minstens zo belangrijk vind ik de inrichting en sfeer van de werkplek. Zo kijk ik graag naar buiten en vind ik het fijn dat het de sfeer uitstraalt die bij mij past. Daglicht is bovendien erg goed en belangrijk voor een gezonde werkplek.

Minder stress, meer werkplezier en betere prestaties in een sfeervol thuiskantoor

Bij het inrichten van je thuiskantoor moet je niet alleen letten op de praktische zaken, minstens zo belangrijk is de sfeer. Het is bewezen dat wanneer jij je goed voelt op je werkplek dat je meer werkplezier hebt, minder stress voelt, beter presteert en dus ook minder snel ziek wordt.

Hoe doe ik dat vraag je je af?  Ik vertel je hier graag hoe.

Het is erg belangrijk dat de ruimte waarin jij werkt een gezonde werkplek is waar jij blij van wordt. Dat realiseer je door je thuiswerkplek in te richten met duurzame, natuurlijke en persoonlijke meubels en materialen. Ik schreef in deze blog hoe je je interieur duurzaam kunt inrichten: Zo richt je je interieur op duurzame wijze in.  Omring je met natuurlijke materialen, veel planten, dat is goed voor een gezond binnenklimaat én geeft je het gevoel dicht bij de natuur te staan. En juist dat zorgt ervoor dat je geconcentreerder werkt,  minder stress voelt en je je blijer voelt. Er zijn al zoveel mooie meubels en materialen te verkrijgen die met natuurlijke en op duurzame wijze zijn gemaakt. Waar je bij de aanschaf op moet letten schreef ik in deze blog Een duurzaam interieur, waar moet je op letten?.

Richt je thuiswerkplek in met persoonlijke interieurobjecten

Ook krijg je een beter gevoel wanneer je werkplek ingericht is met spullen die voor jou herkenbaar en waardevol zijn. Dus denk aan die oude bureaustoel van je vader, een mooie lijst met een foto die je aan een vakantie doet herinneren. Kleine persoonlijke objecten die waardevol voor je zijn. Schroom niet om je thuiswerkplek in te richten met karaktervolle en dierbare interieurobjecten. Dat maakt dat je thuiskantoor karakter geeft en eigen maakt. Hiermee voel je je beter, je werkplezier en gevoel van welzijn wordt erdoor verhoogd.

Wil je een interieuradvies voor het inrichten van jouw duurzame thuiswerkplek?

Mocht je er niet uitkomen en wil je graag advies? Ik help je heel graag een hele fijn, duurzame en mooie thuiswerkplek te creëren. Neem contact op voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ja, ik wil graag meer weten!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Vakantiehuis, verhuur, airbnb, succesvol verhuren, gastenverblijf, natuurhuisje, interieurstyling vakantiehuisjeDuurzame woonboerderij interieuradvies in Wehl