Een complete metamorfose van je interieur voor maar drieduizend euro?

 In Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurdecoratie, interieurfotografie, Interieurontwerp, Interieurstyling, Lifestyle, Make-over, persoonlijk wonen, Reuse reduce recycle, Sustainability, Sustainable design, Tweedehands meubels, verbouwing huis, Wonen, woonstijl

Kan dat? Een complete metamorfose van je interieur voor maar drieduizend euro? Ja, dan kan écht! Dat het niet duur hoeft te zijn kan ik bewijzen. Onlangs heb ik een complete metamorfose van een woonkamer met open keuken uitgevoerd die niet meer dan 3000 euro heeft gekost!

De meubels zijn vervangen, de raambekleding, de muren zijn geverfd, de verlichting en de styling met accessoires is ook nog eens inbegrepen. Een complete restyling met geweldig resultaat.

Hoe kan dat nu zul je je afvragen… Dat vroeg ik me in eerste instantie ook af toen ik de vraag kreeg of ik met dit budget de woonkamer een metamorfose kon geven. Ik moest even achter mijn oren krabben en bedenken of ik dit wel kon waarmaken als interieurontwerper. Een flinke uitdaging, maar wat een leuke uitdaging! Al gauw zag ik er de lol en schoonheid van in om juist met een beperkt budget een optimaal resultaat te behalen.

Des te minder middelen je heb, des te creatiever je meestal wordt bij het realiseren van je droomhuis. Ik vond het bovendien wel een mooi idee om te bewijzen dat je niet alle meubels en accessoires nieuw hoeft te kopen om je interieur mooi en sfeervol te maken. Er wordt zo vaak en snel nieuw gekocht, is dit wel écht nodig? Kun je niet beter op zoek naar mooie en duurzame alternatieven voor je interieur die ook nog eens minder geld kosten? Dan heb je twee vliegen in één klap, je bent duurzaam bezig én je bespaart geld.

Ik heb dan ook al snel volmondig JA gezegd tegen de opdrachtgever om voor hen een interieurplan te maken waarbij ik aan hun wensen tegemoet kwam én binnen budget zou blijven. Daarbij gingen ze wel akkoord met een aantal voorwaarden, namelijk dat ik hen enkele tweedehands meubels heb laten kopen die ze indien nodig, zelf op zouden knappen. Ook heb ik een paar kleine DIY projecten opgenomen in het advies.

Door bijvoorbeeld een bestaand tv-dressoir op te pimpen met een plank van underlayment als toplaag ontstond al een heel ander effect. De eettafel kwam van Marktplaats en is door henzelf overgeschilderd. De stoelen die ze nog hadden werden hergebruikt en één tweedehands stoeltje kreeg een kekke kleur die mooi matchte met het interieur. Super tof!

Met een kleur bereik je ook en groots effect. Nu was alles wit en was er weinig kleur. Door de muren een lichte en pastelkleur te verven ontstond er direct een heerlijke warme en gezellige sfeer.

Een mooie toevoeging aan het interieur is het zogenaamde peg-board van underlayment. Op Pinterest kun je een instructies vinden en voor een paar tientjes creëer je een prachtig nieuw meubelstuk die je aan kunt kleden met leuke accessoires en verlichtingspunt.

Al met al heb ik met deze oplossingen voor dit interieur een complete metamorfose voor nog geen drie duizend euro gerealiseerd. Super gaaf om te zien dat dit kan en super leuk om te zien hoe mooi het is geworden en de bewoners blij te zien!

Wil jij ook een droomhuis realiseren met minimale middelen, hergebruik van materialen en meubels? Neem gerust contact met me op, ik help je graag verder!

Rotan hangstoel geeft sfeer in je interieur

Rotan hangstoel in woonkamer

DIY Pegboard, mooi en makkelijk gemaakt van underlayment

DIY Pegboard gemaakt van underlayment

Duurzaam en hip: verf je tweedehands meubels.

DIY zelf tweedehands meubels verven

DIY witte tv kast gepimpt met plank van hout

tv kast met underlayment plank DIY
Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzame muurverf van Raw PaintsRoute exposities DutchDesignWeek Eindhoven