Hoe creëer ik een persoonlijk interieur? Vijf tips!

 In Buitenleven, Design, Fotografie, Interieurontwerp, Interieurstyling, Lifestyle, Tuinhuis, Verbouwing, Wonen

Een oud verweerd nachtkastje

Voorbeeld van een persoonlijk interieurstuk, een oud en verweerd kastje in een mooie kleur blauwgroen, met zelfgemaakte kaarsenstandaard en handgemaakt bloempot van geglazuurd aardewerk.

Nieuwe lamp met oude graanzak als lampenkap

Voorbeeld van woonkamer in persoonlijke stijl met zelfgemaakte lampenkap door hergebruik van materiaal, oude planken vloer en een mix and match mt moderne meubels zoals een wollen vloerkleed en leren bankstel.

Oude kaaskisten upcycled tot bijzettafel

Voorbeeld van een uniek en persoonlijk interieurmeubelstuk. Deze bijzettafel is gemaakt van oude kaaskisten die een erfenis zijn. Daarop een mooie bos bloemen en persoonlijke herinneringen.

Vijf tips! Zo creëer je een persoonlijk en karaktervol interieur.

Wil je ook graag een karaktervol en persoonlijk interieur? Lees hier hoe!

Ben je blij met je interieur maar vind je het wat onpersoonlijk? Zou je je interieur graag meer karakter geven? Ik vertel je hier graag hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer persoonlijkheid in je interieur creëert.

Ik hoor vaak van mensen dat wanneer je hun huis hebben ingericht dat ze wel tevreden zijn met de meubels en aankleding, maar dat ze het onpersoonlijk vinden. Ze willen het huis graag meer karakter en uitstraling geven. Maar hoe doe je dat dan?

Neem de tijd met kopen van meubels en woonaccessoires

Mijn eerste tip is om niet al je meubels in één keer te kopen maar om de tijd te nemen om een mooie collectie meubels te verzamelen. Ik zeg verzamelen omdat het in feite een zoektocht is. Je hoeft niet in één keer al je meubels te kopen. Het is juist leuk wanneer je iets moois tegenkomt het te kopen en langzaam je interieur op te bouwen. Ik ben begonnen met sinaasappelkistjes en een goedkoop slaapbankje van de Ikea. Langzaam kwamen daar steeds meer en andere, kwalitatief betere, meubels bij.

Hiermee creëer je al een eigen karakter. Immers, elk meubelstuk is uniek en heb jij uitgekozen omdat het bij jouw persoonlijkheid past.

Koop je interieur bij meerdere woonwinkels.

Mijn tweede tip is om je meubels niet bij één en dezelfde winkel te kopen. Kijk verder dan de grote meubelwinkel waar alles te krijgen is. Zoek bijvoorbeeld in een stad in de kleine straatjes naar een karaktervolle interieurwinkel. Hier verkopen ze vaak bijzondere, kleinschaligere merken die ze bij de producent zelf hebben ingekocht.

Koop bij kleine en zelfstandige ontwerpers.

Mijn derde tip is om meubels en accessoires bij kleine en zelfstandige ondernemers te kopen. Deze meubels en interieuraccessoires zijn vaak uniek en met veel aandacht (hand)gemaakt. Dat straalt het meubelstuk of de interieuraccessoire toch vaak uit. Een handgeknoopt kleed heeft een hele andere uitstraling dan een machinaal geweven tapijt.

Gebruik ook tweedehands meubels en woonaccessoires.

Mijn vierde tip is om ook tweedehands meubels en interieuraccessoires te kopen. Dat kan bij een kringloopwinkel, op marktplaats óf je zoekt bij je ouders op zolder. De tafel die wel erg gedateerd is wordt misschien wel heel hip wanneer je er een zwart metalen onderstel onder plaatst. Of de schemerlamp krijgt een metamorfose door de lampenkap met nieuwe stof te bekleden. Zo krijgen dierbare interieurstukken een tweede leven en vertellen daarmee vaak ook een bijzonder verhaal.

Durf een mix and match te maken met woonaccessoires.

Tenslotte mijn vijfde en laatste tip; wees niet bang dat de meubels en woonaccessoires niet bij elkaar passen. Je zult zien wanneer je kiest met je hart dat het uiteindelijk een heel mooi geheel gaat vormen en een weerspiegeling vormt van jouw eigen persoonlijkheid.

In de foto’s in deze blog zie je allemaal meubelstukken en interieuraccessoires in ons eigen huis die een eigen karakter hebben omdat ze óf zelfgemaakt zijn, óf afkomstig uit een erfenis óf upcycled zijn.

Gratis eerste gesprek

Kom je er toch niet helemaal uit en wil je graag advies? Dat kan, ik kom graag bij je langs voor een eerste GRATIS adviesgesprek. Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

verbouwing zolder, loft, zolder, interieurontwerp, didam, interieuradvies