Make-over van statig trappenhuis voormalige directeurswoning.

 In Binnenkijken, Design, Fotografie, Interieuradvies, Interieurdecoratie, Interieurontwerp, Interieurstyling, Lifestyle, Make-over, Photography, Verbouwing, Wonen, Woonboerderij

Entree

Entree van monumentaal trappenhuis, blauwe antiek vorodeur en zwart wit tegelvloer, trapopgang met sfeervolle verlichting.

Alle kleuren in harmonie

Gerenoveerd monumentaal trappenhuis met zwart witte tegels en sierlijke trapleuning

Licht en sfeervol

Binnenkijken na renovatie trappenhuis, metamorfose van de hal met zwart witte tegels en balustrades.

Persoonlijk door foto's.

Binnenkijken in de hal na de verbouwing van het monumentale trappenhuis, mooie statige trapopgang aangekled met antieke kaptafel en sfeervolle verlichting

Prachtige oude deur

Interieurfoto van de verbouwde trapopgang hal van de oude directeurswoning, hier is ene prachtige oude deur te zien met glas in lood en ter decoratie pauwenveren op de sidetable.

Fotobehang maakt het persoonlijk

Fot van de gerenoveerde trapopgang hal in de voormalige directeurswoning in Duitsland. Op de wand is een persoonlijke fotoposter behang aangebracht met daarboven sfeervolle verlichting. De trap is van hout.

Mix en match in decoratie

Binnenkijker in oude directeurswoning waarvan de trapopgang een make-over heeft gekregen. Hier zie je de sierlijke traphek en daarachter op ter decoratie een side table met mooie woonaccessoires. zoals kaarsen en een vaas

Voor en na

Voor en na foto van de make-over van de hal van deze voormalige directeurswoning. Het interieur heeft een complete make-over gekregen.

Statige directeurswoning krijgt prachtige make-over van trappenhuis.

Authentieke elementen krijgen een nieuw leven!

Ik heb mijn paspoort bij me, want voor deze interieuropdracht moet ik net over de grens van Duitsland. Langs de dijk ligt een prachtige ruim 100 jaar oude statige directeurswoning, omringd door veel groen en een weids uitzicht. Wat een plek! De oorspronkelijke bewoner was hoogstwaarschijnlijk de directeur van de steenfabriek die hier stond.

Monumentaal trappenhuis

Via het benedenhuis kom ik binnen, een kruip sluip door van gangetjes, maar dan kom ik in het monumentale trappenhuis aan. Wat een ruimte! Je kijkt minstens tien meter omhoog langs een krullende houten balustrade. Omdat deze huizen onderaan de dijk liggen zijn ze op een terp gebouwd, zo worden de bewoners beschermd bij hoog water.

Interieuradvies voor verbouwing hal.

De vraag van de bewoners is of ik ze een interieuradvies kan geven over de renovatie van het trappenhuis. Het is vergane glorie; verouderd, het heeft veel achterstallig onderhoud en lelijke waterschade. Ook de interieurstyling is niet naar wens. Ik zie meteen dat hier heel veel eer te behalen valt! Hier kan een mooi interieurplan gemaakt worden. Mijn gedachten dwalen meteen af naar hoe we deze, in potentie prachtige hal, kunnen verbouwen tot een sfeervolle en smaakvolle statige entree.

Authentieke woonelementen

De wens van de bewoners is een interieurontwerp te maken waarbij er veel licht en eenheid wordt gecreëerd op de verschillende niveaus. De allure van toen, een klassiek interieur, mag worden teruggebracht. De authentieke details, zoals de trapleuning en balusters moeten in ere worden hersteld. De lelijke fletse tegels willen ze laten verwijderen. Er moet meer sfeer en warmte komen. In de aankleding zoeken ze een mix van oude en nieuwe interieuraccessoires.

Moodboard interieur

Allereerst heb ik een moodboard gemaakt waarin de sfeer van het trappenhuis is neergezet. Hiermee konden ze keuzes gaan maken in de keuze van de verbouwingsmaterialen, soort hout, kleuren en aankleding.

Voor het vakwerk, zoals het stuken van de enorme oppervlakte van de muren hebben ze een specialist in handen genomen. Ook de restauratie van de houten trapleuning en balusters vroeg om een vakman. Maar verder hebben deze handige mensen heel veel zelf gedaan. Natuurlijk kost dat meer tijd, maar bij een verbouwing bespaar je daarmee wel heel veel geld!

Persoonlijk interieur

Een bijzonder element in het interieur is de grote fotowand die is gecreëerd halverwege de trapopgang. Ik adviseerde de bewoners, zij is amateurfotograaf, om een foto uit eigen collectie te kiezen en deze op fotobehang te laten printen. De foto is een prachtig natuurbeeld en roept bij hen mooie herinneringen op. Op deze manier maak je een interieur niet alleen sfeervol maar ook persoonlijk.

Onlangs ben ik een kijkje gaan nemen naar het eindresultaat, ik was blij verrast. Ik heb dan ook lekker veel foto’s gemaakt van het interieur. Kijk zelf maar! Wat vind jij van de make-over van dit interieur?

 

Fotocredits: Silvia Bach en Jantien Broere

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

workshop moodboard maken Arnhem