Je wilt je huis stylen met duurzame woonaccessoires maar je weet niet hoe? Hier geef ik je 5 gouden tips!

 In Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, Duurzame woonaccessoires, duurzame woonbeurs, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Interieurstyling, persoonlijk wonen, Restyling interieur, Sustainability, Sustainable design, Tweedehands meubels, Verbouwen, Verbouwing, verbouwing huis, Wonen, woonstijl

Duurzame woonaccessoire van Dwaers

Duurzame woonaccessoires Dwaers duurzaam wonen hergebruik in interieur

Hergebruik van woonaccessoires in je interieur

hergebruik in interieur, duurzaam wonen

Planten in je interieur, mooi en duurzaam

Duurzaam wonen, groen wonen, planten in huis, ecohuis, ecowonen

Wollen kleed is een duurzame woonaccessoire

duurzaam-wonen-en-interieurstyling-wollen-kleed-momo-rugs

Hoe kan ik mijn huis op een duurzame manier stylen?

Je kan je huis op verschillende manieren stylen en inrichten. Maar wat is er nou beter dan een mooi gestyled huis op een duurzame manier? Je huis én de wereld worden er een beetje mooier van!

In deze blog ga ik je 5 styling tips geven, voor elke woon stijl, om je woning op een duurzame manier te in te richten.

Tip 1. Kies bewust

Deze eerste styling tip is ook gelijk de belangrijkste. Want door de jaren heen heb je natuurlijk heel wat spullen verzameld bij het stylen van je interieur. Maar kijk kritisch, wat kan ik bewaren? Wat kan er weg? Wat heb ik nog nodig? Kan ik mijn spullen op een andere manier gebruiken? Veel styling accessoires zijn prima te hergebruiken door ze te verven, er iets aan toe te voegen of wellicht zelfs een hele andere functie te geven.

Tip 2. Koop bewust

Je hebt nu voor jezelf gekeken naar wat je kunt hergebruiken en weet nu dus ook nog wat je nog nodig hebt. Maar stap 2 is waar ga je het kopen? Tweedehands! Kijk eerst op marktplaats of bij de plaatselijke kringloopwinkel. Een tweedehands detail in je interieur geeft sfeer en karakter, en je geeft het product een tweede leven. Goed voor je portemonnee en het milieu. Een mooie website die tweedehands meubels en woonaccessoires aan biedt is Reliving. Zeker even bekijken!

Tip 3. Spullen hergebruiken (recyclen)

Zijn er spullen die ik bewaar? Zo ja kan ik deze een nieuw leven inblazen? Het hergebruik van materialen in je interieur is goed voor de aarde en geeft zoveel meer karakter aan je interieur.

Deze zelfgemaakte bijzettafel is wel bijzonder. Het is gemaakt van oude kaaskisten van mijn opa en daarop dierbare herinneringen aan zijn zoon, mijn vader. Door iets ouds te combineren met iets dierbaars te combineren krijg je een karakteristiek hoekje en een echte eyecatcher!

Er zijn natuurlijk ook spullen die je niet wil bewaren. Kijk of je iemand anders er blij mee kan maken, of verkoop het op marktplaats of maak er iemand anders blij mee via de lokale weggeefhoek. Zo geef je die styling accessoires een nieuw leven en voorkom je dat het op de afvalberg belandt.

Tip 4. Planten

Plaats meerdere planten in je woning! Want ze geven niet alleen sfeer aan de ruimte, maar ze zorgen ook voor een schone lucht en meer zuurstof in je woning.

Je kan misschien denken ‘planten zijn niks voor mij, ik vergeet ze altijd water te geven.’ maar er is een plant voor elk huishouden. Er zijn zoveel verschillende soorten planten, ook onderhoudsvriendelijke planten zoals: Aloë Vera, Vrouwentongen, Crassula ovata en Pothos. Dus ga voor meer groen in je woning! Kijk bij Bakker.com , zeker de moeite waard. Ze verkopen veel verschillende soorten planten. Dus er is voor elke woonstijl een plant.

Tip 5. Kies voor duurzame stylingproducten

Let er bij het kopen van nieuwe styling accessoires op dat het een eerlijk product is. Maar wat zijn eerlijke materialen en producten?

Eerlijke materialen zijn natuurlijke of gerecyclede materialen. Je ziet steeds meer eerlijke materialen die nu echt trendy zijn zoals: bamboe, hout (met FSC keurmerk), rotan, riet, katoen en jute. Wat je ook steeds meer ziet zijn gerecyclede materialen zoals plastic en glas. Deze materialen zijn afbreekbaar of herbruikbaar.

Een eerlijk product is van natuurlijke of gerecyclede materialen gemaakt, is van goede kwaliteit, word op een milieuvriendelijke manier gemaakt en vervoerd.

Voor de styling van je huis heb je natuurlijk accessoires nodig in jouw eigen interieur stijl. Een voorbeeld van een winkel die duurzame accessoires verkoopt is Dwaers stijlvolle woonaccessoires. Ze verkopen mooie en stijlvolle accessoires die perfect zijn voor de styling van je interieur.

Ook maak ik in mijn ontwerpen veel gebruik van de wollen vloerkleden van MOMO Rugs.  Hier de link Momo Rugs wollen vloerkleed.

Ga dus voor eerlijk!

Dit waren de 5 styling tips. Ik hoop dat jullie er door geïnspireerd zijn, dat je handen beginnen te jeuken en lekker aan de slag gaan met het duurzaam stylen van je interieur!

Wil je een duurzaam interieuradvies voor het inrichten van jouw huis?

Mocht je er niet uitkomen en wil je graag advies? Ik help je heel graag. Neem contact op voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ja, ik wil graag meer weten!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

thuiswerkplek, thuiskantoor, tuinkantoor, werkplek thuis, thuiswerkenDuurzaam interieurontwerp, hergebruik van materialen