Make-over van bovenverdieping Didam

 In Binnenhuisarchitectuur, Binnenkijken, Design, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurdecoratie, Interieurontwerp, Interieurontwerper gezocht, Interieurstyling, Make-over, Verbouwen, Verbouwing, verbouwing huis, Wonen

Master bedroom

renovatie slaapkamer

Maatwerk kasten

slaapkamer make-over, interieuradvies, verbouwing, interieurontwerp, interieurstylist

Verbouwing oude stijl

Interieur, bovenverdieping verbouwing, renovatie, huis verbouwen, Didam, Montferland, interieurarchitect, interieuradvies, interieur, make-over, nieuw huis

Hergebruik bouwmaterialen

Verbouwing, interieuradvies, interieur, interieurarchitect, interieurontwerp, interieurstyling, Didam, Montferland, make-voer, slaapkamer, hergebruik

Badkamer

stek-magazine

Gang

20170403_142256-001

Make-over van de bovenverdieping

Welkom bij mijn nieuwste blog over de make-over van de bovenverdieping van ons huis in Didam uit de jaren twintig. In deze blog vertel ik je over de verbouwing van de bovenverdieping en ik laat je natuurlijk foto’s van het interieur zien.

Interieurontwerp bovenverdieping

De renovatie van de slaapkamers en badkamer is al enige tijd achter de rug en ik kan zeggen dat ik er echt elke dag van kan genieten! Het was de investering meer dan waard.

Om een goede en efficiënte indeling van de slaapkamers en badkamers te kunnen maken hebben we besloten alle muren eruit te halen en de ruimte helemaal opnieuw in te delen. Omdat de verbouwing hierdoor nogal rigoureus was en er veel bouwtechnische aspecten bij kwamen kijken, heb ik de hulp ingeroepen van een bevriend binnenhuisarchitect Gert-Jan van Meurs van Interieurs.nl

Hergebruik van materialen in verbouwing

De donkere en krappe ruimtes op de eerste verdieping waren klein en hokkerig. Weinig daglicht bovendien. Alle originele details, zoals de oude houten balken, waren weggewerkt. Zelfs de mooie, oude paneeldeuren waren afgetimmerd met spaanplaat!

Ruim en licht huis

Nu wilden wij er een lichte ruimte met mooie, ruime kamers van maken. De originele details weer in ere herstellen en waar dat niet kon, terugbrengen met hergebruik van authentieke materialen. Hoe we dat in onze slaapkamer deden vertel ik je hier.

Onze slaapkamer hebben we allereerst verplaatst naar de achterkant van het huis, veel fijner! Want hier ligt een grote tuin en volkomen rust… Aan de voorkant loopt een smal dorpsstraatje met soms nogal wat verkeer, vooral in het weekend!

Bouwtekeningen opgezocht in gemeentearchief

We hebben alle ramen laten vervangen en in ere herstelt, zoals op de bouwtekeningen die we vonden in het Gemeentearchief. Ruitjes ramen, maar dan wel dubbel glas… We hebben raamgrepen gevonden die in oude stijl zijn nagemaakt.

De deuren zijn weer in ere herstelt, net als het plafond. Dat was al zo, met prachtige balken, maar dan donkerbruin. Deze hebben we met een mooie matte witte kalkverf geschilderd waardoor de ruimte gelijk groter en ruimer lijkt!

Maak je huis persoonlijk en uniek

In alle kamers hebben we inbouwkasten in dezelfde stijl laten maken, door een goede timmerman, die weet hoe je kasten in oude stijl timmert. De houten deurknoppen maken het af.

We vonden nog een mooi oud nisje in de muur, zo mooi! Met een spotje kan het nog eens extra uitgelicht worden. Ik hou van dit soort kleine en leuke details, dat maakt je huis pas echt persoonlijk en uniek.

De slaapkamer hebben we rustig gehouden. Een gehaakte, antieke crèmekleurige sprei, een klein houten krukje en een mooi aqua groen verweerd nachtkastje voor een beetje kleur.

Wil jij je huis ook verbouwen?

Wil je ook een remake van je slaapkamer en badkamer? Weet je niet hoe je een interieurplan moet maken? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieuradvies.

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

verbouwing zolder, loft, zolder, interieurontwerp, didam, interieuradvies