Duurzaam interieurplan voor duurzaam woonhuis

Dit woonhuis is aan de buitenkant niet direct opvallend, alhoewel prachtig vrijstaand gelegen in het buitengebied. Maar er is veel gedaan om dit woonhuis duurzaam te maken. Zo is het huis van het gas af, is er een warmtepomp aangesloten, liggen er zonnepanelen en is er veel gedaan om het zo duurzaam mogelijk te maken.

De bewoners wilden nu ook het interieur aanpakken. Omdat ze niet alles nieuw wilden aanschaffen en dat wat ze nieuw zouden aanschaffen, wilden ze dan wel zo duurzaam mogelijk. Omdat ze niet goed wisten waar te beginnen, kwamen ze met hun vraag bij mij. Ze vonden het prettig en belangrijk dat ik het interieur met hergebruik van meubels en materialen wilde inrichten, waarbij mijn kennis over duurzame oplossingen heel welkom was.

Zo hebben we eerste gekeken wat er allemaal hergebruikt kon worden. Niets ging zomaar de deur uit. De vloer, van oude houten planken, mocht natuurlijk blijven. De bank was na 20 jaar wel echt versleten en mocht vervangen worden. Maar veel andere meubels en accessoires bleven; de grote oude kisten zijn als roomdivider gebruikt. Een prachtige dikke plak van een oude treurwilg, afkomstig van hun grond, dient nu als salontafel. De piano bleef, evenals een oude bank die nu als tv meubel dient.

Verder hebben we zoveel mogelijk tweedehands meubels geplaatst, die nog steeds hip en tijdloos zijn. De twee witte draadstalen Pastoe stoelen bijvoorbeeld. Prachtig staan ze bij de nieuwe houten tafel, gemaakt van duurzaam, FSC hout.

Het grote wollen kleed in de woonkamer zorgt voor de kleurrijke touch en is tweedehands. Omdat wol erg sterk en zelfreinigend is, gaat het tientallen jaren mee. De kussens op de bank kleuren weer mooi bij de accenten in het kleed.

Een ander mooi duurzaam materiaal, van biologisch gewonnen vlas, zijn de linnen gordijnen van het Nederlandse merk By Mölle geven een prachtige natuurlijke uitstraling en filteren het daglicht schitterend.

Ook voor de verlichting hebben we lampen gekozen die van duurzame materialen zijn gemaakt. Uiteraard is alles met led lampen uitgerust.

Wil je ook geholpen worden met een duurzaam interieuradvies? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Klant

Interieurontwerp voor een gezin met twee tieners die in een vrijstaande woning in het buitengebied wonen. Het gezin is actief, graag buiten en houden van surfen en water. Ze hebben het huis al zo duurzaam mogelijk verbouwd, nu ook nog het interieur.

Wat was de vraag

De basis van het interieur is naar wens, een prachtige oude planken vloer die ze zelf hebben gelegd. Ze hebben het interieur ingericht met o.a. nog de oude sinasappelkistjes uit hun studententijd. Ze zijn toe aan een frisse wind, ze weten zelf niet goed waar te beginnen en hoe een mooie harmonie te creëren. Ze vinden het lastig om een goed indelingsplan te maken. Ik heb ze mogen helpen met een compleet interieurplan; indeling, meubels, woonaccessoires, kleur en verlichting. Maar dan wel zo duurzaam mogelijk!

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Interieurontwerp Designstudio Jantien Broere maatwerk keuken met duurzame materialenMetamorfose voor woning vna jong gezin in Montferland met kleur en stylingadvies