De opdrachtgever, gevestigd in Doetinchem, heeft mij gevraagd een compleet ontwerp te maken voor het kantoorpand. Alles moet worden aangepakt; vloer, plafond, raambekleding, meubilair en kleuren.

De basisindeling van het kantoren en het keukentje blijft bestaan, echter de indeling van de kamers is deels aangepast. Ik heb hierbij rekening gehouden met lichtinval, ruimtelijkheid, openheid en de wensen van de verschillende functies die de diverse kantoren moesten krijgen. Zo heeft de kamer van de directeur een grote ronde tafel gekregen, waar je met zes mensen fijn aan kunt zitten. Iedereen kan elkaar aankijken. Een ronde tafel breekt bovendien de verder hoekige ruimte en meubels. In alle kantoren heb ik de bureaus zoveel mogelijk vrij in de ruimte gezet. Dit geeft een gevoel van ruimte en vrijheid. De ruimte lijkt dan bovendien groter.

Ik heb overal zoveel mogelijke natuurlijke materialen toegepast, hout, plantmateriaal, aardewerk, groene planten en vilt. De stoffen die zijn toegepast zijn van hergebruikte materialen. Door dit alles ontstaat er een uniformiteit, rust en natuurlijke uitstraling. Dit is goed voor het gevoel van welbevinden en verhoogt bovendien de productiviteit, dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Om het niet te eentonig te laten worden heb ik warme accenten toegevoegd, in de stoffering van de stoelen en enkele accessoires.

Ik heb mooie vormgegeven meubels en materialen uitgekozen, geen dertien in een dozijn, maar meubels en accessoires waar goed over na is gedacht en die ontworpen zijn door een Nederlandse ontwerper en daardoor ook uniek zijn. Bovendien zijn de meubels van hele goede kwaliteit, het moet praktisch zijn in gebruik en jaren mee kunnen gaan. De service van de makers is hoog.

Deze unieke meubels en accessoires zijn niet overdadig aanwezig, er is niet veel voor nodig, maar het maakt nu net juist wel het verschil. De ruimte krijgt in zijn gehaal karakter en sfeer. Het zijn tijdloze ontwerpen en zo duurzaam mogelijk gemaakt. Ik heb voor de basis daarom gekozen voor rustige kleuren, de raam- en vloerbekleding en de bureaus. Mocht je in de loop van de jaren graag een andere sfeer, dan kun je dat eenvoudig doen door de muren een andere kleur te geven en enkele accessoires aan te passen. Alle kleuren en materialen zijn op elkaar afgestemd. Dat geeft rust en harmonie. Het leuke is dat je middels de styling accessoires zelf je accent kunt geven aan je kantoor. De mooie kasten van de ontwerpers van Planq, overal in dezelfde opzet en materialen, zijn te vullen met hun eigen, persoonlijke accessoires; een souvenir, een fotolijst, een mooie plant.

Het keukentje is erg klein en wat onrustig. Ik heb hier nu juist een warme, karaktervolle ruimte van gemaakt. Met een prachtig blad, van hergebruikte  materialen door Diggels en kastjes die onder een warm groene kleur krijgen, zo wordt ook de koelkast in dezelfde kleur gewrapt.  De deurtjes van de bovenkasten worden geverfd met schoolbordenverf, hierop kun je dan een boodschap of quote plaatsen. Al met al wordt het een keukentje met karakter!

De verlichting is het slotstuk, maar zeker niet minder belangrijk. De uitgebalanceerde plan maakt het helemaal af. We hebben gekeken naar de verschillende functies, basis- sfeer en accentverlichting. Het is in een kantoorpand erg belangrijk en vereist dat er goede werkverlichting is. De verlichting zoals die is aangebracht in het systeemplafond blijft dan ook intact. Echter, ik heb sfeer en accentverlichting toegevoegd. Middels een uitgebalanceerd verlichtingsplan heb ik ervoor gezorgd dat er geen donkere hoeken meer zijn. De sfeerverlichting tovert jullie kantoorruimte om in een hele gezellige en sfeervolle ruimte waarin je je aangenaam en prettig voelt. Ik heb een mix van diverse armaturen gezocht. Fraai, functioneel en karaktervol. Ook heb ik  enkele vintage lampen geplaatst. Ik ben ervan overtuigd dat juist de toevoeging van deze prachtige, unieke lampen, jullie kantoor de sfeer krijgt waarnaar jullie op zoek zijn. Het maakt het hele plaatje feitelijk af.

Klant

Voor een organisatie werkzaam in het onderwijs mocht ik het gehele kantoorpand opnieuw inrichten. In dit, van oorsprong oude schoolgebouw, werken 8 medewerkers. De samenwerking en collegialiteit is groot.

Belangrijke waarden zijn: informeel, samenwerken, verbinden, openheid, speels, en uitnodigend. Ze besturen, faciliteren, visioneren, overleggen en adviseren.

Wat was de vraag

Duurzaam? Ja graag! Maar ook met een persoonlijke touch en creatieve oplossingen. Bovendien een aantal eisen zoals het verbeteren van de akoestiek en betere indeling van de ruimtes.

Belangrijkste wens is dat het een gezellige werkruimte wordt waarin min of meer een huiskamer sfeer hangt. Op dit moment is het een ongezellig kantoor zonder karakter. Men vindt het erg belangrijk dat het persoonlijkheid en warmte krijgt. Hierbij heeft iedereen inspraak gehad en hun wensen kunnen uiten.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Meubelplan voor nieuwbouw appartement Kelsche Hofstede Didam MontferlandVerbouwing woonhuis met woonkeuken en uitbouw Montferland