Ik werd gevraagd om een compleet interieurontwerp te maken met een 3D ontwerp voor een woonhuis in Tiel, Gelderland. Na 20 jaar waren de bewoners toe aan een opfrissing van het interieur. Niet alle meubels wilden ze vervangen, er mochten dierbare bezittingen terugkomen en ook een aantal design meubelstukken mochten weer een plekje krijgen. Maar wel graag met een nieuwe, frisse look!

Deze make-over is mij op het lijf gesneden. Met veel plezier maakte ik een compleet interieurontwerp voor de hal, keuken, eetkamer en woonkamer. Ik mocht het ontwerp compleet maken met een indelingsplan, meubel-, kleur- en verlichtingsadvies. Het is heerlijk om het hele interieurplaatje compleet te kunnen maken. Het plan is nu nog in uitvoering, maar door het interieurplan in 3D te hebben mogen uitvoeren zie je nu al hoe het eruit zal komen te zien.

Ik heb allereerst in het uitgebreide kennismakingsgesprek in kaart gebracht wat de wensen van de opdrachtgever zijn. Je leest meer over mijn werkwijze op mijn website. Ik vind het juist een uitdaging om woonaccessoires en meubels te hergebruiken. Het maakt het interieur juist vaak persoonlijker en daardoor krijg je vaak meer sfeer.

Enkele meubels waren aan vervanging toe, zo mocht ik een nieuwe bank uitzoeken in een middenmoot prijsklasse, dit is de Bodilson Click Bank geworden. Het tv meubel moest blijven, een designstuk. Alleen het kersenhout stond niet meer, dit heb ik geadviseerd in een grey-wash te schilderen. Dan wordt het hout net zo mooi mat wit als de eettafel die ook blijft. De boekenkast is nu ook kersenhout en wordt ook wit geverfd. Hiermee wordt de ruimte een stuk lichter. Nu is het huis vrij donker, door twee muren met antraciet kleur en de kersenhouten kasten.

Ik heb de kleuren van Little Greene geadviseerd, prachtige matte en duurzame verven met een ruime keuze aan kleuren. Ze hebben gemiddeld 40% meer pigment en ‘stralen’ daardoor ook meer. Ik heb zachte frisse kleuren gekozen. Behalve in de gang, daar een koningsblauwe, de kleur Mazzarine. Deze contrasteert prachtig met de antieke kast en zwarte plavuizen vloer, een sfeervolle binnenkomst! Bovendien komen er in de woonkamer een aantal woonaccessoires in dezelfde kleur blauw terug. Een favoriete kleur van de bewoonster!

Ik ben heel benieuwd hoe het eindresultaat eruit ziet. Jij vast ook! Dus ik beloof je, wanneer je het eindresultaat klaar is ik dit t.z.t. met je zal delen.

Klant

Interieurontwerp voor woonhuis met hergebruik van meubels en persoonlijke woonaccessoires

Wat was de vraag

De bewoners vroegen mij om een compleet interieurontwerp te maken voor de  benedenverdieping. Graag wilden ze een aantal meubels en woonaccessoires hergebruiken.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Moodboard duurzaam interieurontwerp woonhuis Huizen slaapkamer en halNieuwbouw woning in Wehl interieurtontwerp