De bewoners hebben mij gevraagd mee te denken over de indeling van de volledige benedenverdieping van het huis. Hierbij mocht alles op de schop.  De keuken mocht worden verplaatst, er mochten ook muren worden weggehaald of verplaatst en er mag een grote schuifpui komen. Alles met als doel om meer ruimte en licht te creëren en een betere benutting van de indeling van dit huis.

Ik ben allereerst aan de slag gegaan met het bepalen van de ruimte en de benodigde functies. Met name de keuken met aansluitend een leeftafel zou de ruimte moeten krijgen.  De woonkamer met tv was van ondergeschikt belang. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om wat nu een loze en vrij donkere smalle ruimte is te gaan omtoveren tot een grote en sfeervolle woonkeuken. De bijkeuken is verkleind, waardoor het mogelijk werd om de keuken te schakelen aan het eetgedeelte. Door een 4 meter brede schuifpui te plaatsen ontstaat er een zee van licht. De grote eettafel is van I am Recylced komt in het licht te staan en is omgeven door een gezellige zitbank welke een Ikea hack is. De bank is gemaakt van Smastad Ikea kisten, waarop een maatwerk kussens komen  van No Fruit,  let ook op de hoge maatwerkkussens op de achterwand! Op de bank fijne kussens én in de bank zit bergruimte. Hier kunnen alle knutselspullen en speelgoed voor de kinderen in opgeborgen worden. Daarnaast komen er ook nog 3 duurzame fijne stoelen van de jongens van Planq. De zit is vrij hard, maar door er een zacht schapenvachtje van Vacht van Vilt op te leggen zit je comfortabel en warm. Daarnaast heb ik er een Nederlands design schommelstoel van Van Vrienden geplaatst, speels en fijn om in tot rust te komen. Ik heb ervaren dat, wanneer een kind wat onrustig is, hij of zij hier in tot rust komt.

De bewoners hebben mij gevraagd het het interieur zo duurzaam  mogelijk te willen inrichten, zowel in meubels als materialen. Fantastisch!

Ze hebben mij gevraagd om de materialen te kiezen en de keuken volledig in te richten. De meubels voor de rest van het huis gaan de bewoners zelf uitkiezen. Ik kon het echter niet laten om toch ook de meubels voor het eetgedeelte uit te zoeken. Omdat dit één geheel vormt met de keuken. Nu hebben ze een totaalplaatje. Het sluit naadloos op elkaar aan. Hierbij heb ik zoveel mogelijk duurzame materialen en meubels toegepast. Ik heb hierbij gelet op de plek waar het gemaakt wordt, zoveel mogelijk uit Nederland, van welk materiaal, of het lang mee gaat en tijdloos is.

Een belangrijke basis is de vloer. Wij hebben gekozen voor het prachtige, duurzame materiaal Marmoleum van Forbo. Het is zacht, warm en geleid de vloerverwarming perfect. Een mooie basis voor de rest van de aankleding. De keuken wordt door een interieurbouwer op maat gemaakt met de meest duurzame plaatmateriaal dat nu beschikbaar is. De fronten van de lage kasten worden van FSC eikenhout gemaakt. De raambekleding is ook van natuurlijke en zuivere materialen; bamboe en biologisch linnen van Een Stilleven uit Zutphen. De verf is van het merk LAB Eco Paints, een ecologische verf op waterbasis zonder giftige stoffen. Al deze leveranciers dragen de aarde een warm toe en doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te werken. Ik weet zeker dat dit straks voelbaar is in jullie huis. Het heeft een positief effect op de gezondheid en het gevoel van welzijn.

De keuken heeft zoveel mogelijk werkblad van een zo duurzaam mogelijk materiaal gekregen en heeft ook de manshoge vriezer, koelkast en oven op werkhoogte. Door twee verschillende materialen toe te passen krijg je een prachtig contrast en wordt het niet een groot massief blok. De kasten zijn allemaal greeploos en krijgen een softclose systeem, waardoor het geheel strak en rustig oogt. De keuken wordt een echt pronkstuk van het huis en zal uitnodigen om in te gaan leven. De werkkamer kan middels een schuifdeur afgesloten worden van de rest van het huis. Het heeft veel licht en sluit aan de op de woonkamer. Daarmee wordt het een fijne lichte werkplek. Hier ook veel bergruimte onder het grote bureau. Tevens wordt één wand met het duurzame materiaal kurk bekleed, praktisch en fraai. Het is goed voor de akoestiek en de kunstwerkjes van de kinderen kunnen hierop geprikt worden.

In het woonkamer gedeelte is een grote maatwerk vensterbank ontworpen. Een plek waarin je even lekker kunt gaan zitten en lezen. Tevens biedt deze kast veel bergruimte en maakt de woonkamer ook meer één geheel en intiem.

Ik heb de kleuren toegepast met prachtige nuanceverschillen en mooie contrastkleuren die karakter gaan geven en toch rustig ogen. Ik heb de ruimtes overwegend wit gelaten maar met een kleur op het maatwerkmeubel óf een muur. De kleur ‘’Shocking Coral” zorgt voor pit en geeft warmte en karakter. Deze kleur komt subtiel op enkele plekken terug, in een stoel, in een lamp en op de deur naar de bijkeuken. Dit gaat echt een geweldig effect geven. Geen nood, mochten de bewoners er ooit op uitgekeken raken, een muur of deur is zo overgeschilderd. Het gehele huis krijgt rust, licht, karakter en straalt natuurlijkheid zonder dat het saai wordt.

Klant

Compleet en duurzaam interieurontwerp met verbouwing voor een woonhuis in Rheden. Hier woont een jong gezin met drie kleine kinderen. De bewoners houden van koken, bakken, reizen graag en houden van de natuur.

Wat was de vraag

Ze willen de wat gedateerde woning grondig verbouwen. De ruimtes zijn nu niet praktisch ingedeeld en donker. Ze wensen meer eenheid, meer daglicht en een grote woonkeuken en afsluitbare werkkamer. De indeling mag compleet op de schop.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Interieurontwerp woonkamer en keuken met maatwerkkastMeubelontwerp woonhuis interieurplan