Dit, van oorsprong oude schoolpand had al zijn glorie verloren. Mijn doel was de historie van zowel het pand als van de Gilde vereniging weer terug te brengen.

Tegelijkertijd moet het natuurlijk aan de eisen van nu voldoen; een goede akoestiek, praktische vloer, goede verlichting en het moet 150 mensen kunnen herbergen tijdens feesten en bijeenkomsten.

Aan mij was de vraag de indeling van het pand, de bar, de pooltafel (in de grond te laten verzinken met een lift), de toegang tot de toiletten en de algehele aankleding te ontwerpen.

Ik ben in de historie van de vereniging én van het pand gedoken. Ik vond oude tekeningen waarop de halfronde ruitjes ramen aan buitenzijde zichtbaar waren. Deze vorm heb ik teruggebracht door de deuren naar het toilet op dezelfde manier vorm te geven. De ramen zijn vervangen door ruitjes ramen van zwart staal. Dit geeft direct een geweldig effect. Ook was te zien dat er een lambrizering was in het pand. Ook deze heb ik teruggebracht. De palen welke dragers zijn, in de open ruimte heb ik in laten versmallen en versieren met een lambrizering. Door deze ook in dezelfde kleur als de raamkozijnen te laten schilderen krijg je al veel meer charme en allure.

De kleuren die ik heb toegepast zijn tijdloos en komen terug in de verenigingskleuren; wit, grijsgroen en bordeaux rood. Dit laatste wordt een accent. Het moet echter wel spannend en van nu zijn. Daarom heb ik voor een blauw accent gekozen in de vorm van de bar. Deze is geheel bekleed met blauw velours stof dat een echte eye-catcher is geworden en tevens zorgt voor een goede akoestiek.

Het ontwerp van de bar was een belangrijk onderdeel in het ontwerp. Hij is nog niet geheel naar mijn idee/ontwerp uitgevoerd. Dat gaat men als het goed is in een later stadium doen. Er moet namelijk nog een aquagroen stalen rek boven de bar komen te hangen. Deze hangt ‘aan het plafond’, hierdoor krijgt de bar veel meer body en lijkt het groter. Nu valt de bar nog enigszins weg in de ruimte. Dat komt mede omdat het plafondhoge metalen wandrek achter de bar nog niet is toegepast. Om budgettaire redenen is dit nog niet uitgevoerd. De bar is overigens prachtig vormgegeven en geheel met de hand door ambachtslieden, leden van het Gilde, gemaakt.

De vloer is vervangen door een houten brede visgraatvloer. Tijdloos en tegelijkertijd ook helemaal van nu. Een prachtige basis voor het interieur. Om te zorgen voor een goede akoestiek heb ik een zogenaamd vlokkenplafond geadviseerd. het wit van het plafond is doorgetrokken tot op de hoge wand, waardoor een soort lambrisering ontstaat en het plafond nog hoger lijkt.

De hoge smalle ramen waren afgetimmerd met planken en niet meer zichtbaar. Ik heb deze planken weg laten halen en de ruitjes ramen zijn weer zichtbaar. Dit geeft zoveel meer licht en karakter aan het oude pand.

De verlichting is een belangrijk sluitstuk. Ik heb gekozen voor een subtiele, moderne railverlichting die stel- en dimbaar is. Daarnaast, om het pand in zijn oude glorie te herstellen, heb ik overal mat wit glazen bollampen op latne hangen in verschillende grote en hoogte. Dit geeft een speels effect en breekt de grote open ruimte. Het maakt het zoveel sfeervoller en geeft het de oude allure terug. Tegelijkertijd is dit een tijdloze sfeerverlichting.

Ik ben trots op dit project dat met groot enthousiasme door alle leden en betrokkenen ontvangen is.

Klant

Een Gilde vereniging vroeg mij om hen te helpen een compleet interieurontwerp te maken voor hun verenigingsgebouw. Werkelijk alles moest opgeknapt worden, nadat er ruim 40 jaar niets meer aan gedaan was.

Wat was de vraag

Dit historische pand had al zijn glorie en geschiedenis verloren. De Gilde vereniging wilde dit gebouw graag op laten knappen op zodanige manier dat het geschikt wordt voor verhuur van feesten en partijen en eigen gebruik. De geschiedenis mag teruggebracht worden en tegelijkertijd moet het een ontwerp worden dat het eigentijds maakt. Plafond, muren, vloer, aankleding, verlichting, nieuwe ramen en deuren, werkelijk alles moest aangepakt worden.

De verenigingsleden hebben gezamenlijk de schouders onder dit grote project gezet en het resultaat mag er zijn!

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam Badkamerontwerp bedandbreakfast Zutphen door Jantien BroereDuurzaam interieurontwerp in Achterhoek met keukenontwerp en duurzame barkrukken van Planq