Wat een leuke opdracht was dit! Ik werd door moeder en dochter gevraagd om een interieurontwerp te maken voor dit riante vrijstaande woonhuis uit de jaren zeventig in Dinxperlo. De moeder is de eerste bewoner, zij heeft het huis destijds onder architectuur laten bouwen. De dochter is er opgegroeid maar al lang het huis uit. Zij ondersteunt haar moeder nu bij de verbouwing die er aan zit te komen.

Ze wil graag nog één keer een grote make-over van haar interieur. Maar el graag duurzaam. Grote wens is een open keuken met kook schiereiland. Niet alles hoeft nieuw. Enkele meubels die haar dierbaar zijn, de kersenhouten eet-, salontafels en buffetkasten, wil ze graag behouden, de vloer blijft ook. Maar verder is alles na 20 jaar wel aan vervanging toe.

Aan mij de vraag om de woning, met hergebruik van enkele meubels en vloer, te herontwerpen. Warm, sfeervol en gezellig, maar met rust en enkele kleuraccenten.

Het huis oogt nu wat donker en er is weinig samenhang. Doordat er geen vloerkleden en stoffen bank is, en ook de vloer van een kunststof materiaal, oogt het wat ongezellig. Dit is een enorm leuke opdracht om er een hele mooie sfeervolle woning van te maken.

Ik heb gekozen voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen, hout, wollen kleed, gordijnen van natuurlijke stoffen, luchtig en soepel vallend. De bank wordt lekker royaal en van een mooi modern design. Doordat hij op pootjes staat, oogt hij luchtig. Er komt een heerlijke luxe draai relax fauteuil voor haar. Mooie stoffen, in een fijne accentkleur, blauw groen, die op enkele plaatsen terugkomt. Zo creëer je rust en harmonie.

De keuken wordt open gebroken. Dit geeft al zoveel meer licht en ruimte. Er komt een prachtige maatwerk keuken, in lichte materialen uitgevoerd. De eikenhouten barkrukken van duurzaam eikenhout en leer van de ontwerpers van Planq en de prachtige oude eikenhouten schappen in de keuken van Frank Pouwer uit Doorwerth geven sfeer en warmte. Ook de mooie bamboe raambekleding van De Wehlse Bijenkorf geven warmte en een luxe uitstraling. Op de schappen een paar mooie interieuraccessoires, van natuurlijke materialen en een groene plant.

In het lichtplan en meubelplan zie je dat de kleuren en materialen allemaal matchen, ook al zijn ze van een verschillend merk. Juist de combinatie maakt dat het een levendig en karaktervol geheel wordt. De toevoeging van de dierbare eigendommen van de opdrachtgever maken het interieur persoonlijk.

Ik kijk enorm uit naar het eindresultaat. De verbouwing start in voorjaar 2022. Ik ga het eindresultaat graag met jullie delen.

Klant

Compleet interieuradvies voor een semi-bungalow uit de zeventiger jaren met een verbouwingsplan en 3D ontwerp voor een open keuken.

Wat was de vraag

De bewoner vroeg mij om een compleet interieurplan te maken. Na twintig jaar was haar interieur aan een grondige make-over toe. Grote wens is een open keuken met alle comfort en ruimte.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Metamorfose horeca verenigingsgebouw Zeddam interieurontwerp bar maatwerk en verlichtingsplanduurzame woonkeuken hergebruik van meubels en materialen