Dit gezin dacht erover om te gaan verhuizen, ze gingen er echter niet echt op vooruit. Het bleek een beter idee te zijn om hun bestaande huis te gaan verbouwen. Ze wilden heel graag een grote keuken, een echte eye-cather en mooie aansluitende eetkamer. Hierbij vroegen ze mijn hulp om tot een goed indelingsplan te komen. Het interieurplan is in 3D beelden gevisualiseerd.

Klant

Verbouwing keuken en eetkamer in woonhuis in Loosdrecht

Wat was de vraag

De opdrachtgevers, een jong gezin in Loosdrecht, wilden graag verhuizen omdat ze de keuken te klein vonden. Koken is een grote hobby van de heer des huizes. Allereerst zijn ze op zoek gegaan naar een nieuw huis, de voordelen van verhuizen wogen niet op tegen een grote verbouwing in hun eigen huis. De keuken wordt uitgebouwd en er komt veel meer daglicht door een groot raam te maken in de keuken. Hierdoor lijkt het huis gelijk stukken ruimtelijker. Aan mij de vraag om een ontwerp te maken voor de keuken, hoe kunnen we deze het beste indelen en welke materialen moeten we toepassen? In het ontwerp is ook de eetkamer meegenomen, een indelings-, meubelplan en kleuradvies. De woonkamer blijft zoals die is. Ik heb gekozen voor een ruimtelijke indeling, met ruime zichtlijnen. In de keuken alleen lage kasten, dan lijkt de ruimte stukken groter. Er komt een mooie betonlook vloer van het duurzame materiaal Marmoleum van Forbo. De keuken is een Ikea Hack, bestaande kasten van Ikea en  krijgt fronten van bamboe en een blad van marmer look kunststof, alles wordt gemonteerd door Koak Design. In de oude keukenmuur komt een groot raam, tot op de grond zodat binnen in buiten overloopt. Dit geeft een zee van licht en maakt het heerlijk kokkerellen in de keuken. Door de dichte deur van de gang naar eetkamer door een stalen deur in een mooie zandtint te vervangen krijg je nog meer licht en ruimtelijkheid. Van groot belang hierbij is dan wel de ruimte mooi aan te kleden en kleuren op elkaar af te stemmen. Ik heb gekozen voor prachtige pasteltinten van Little Greene te verkijgen via De Vestingh Paint en Craft. De deuren en kozijnen nu eens niet in een zwart maar mooie grijsgroene kleur RAL 7032. Door mooie echt oude doorleefde eiken planken te monteren boven de maatwerk zitbank en keuken krijgt je meer karakter en sfeer. Deze kun je heel goed kopen bij bijvoorbeeld Frank Pouwer. Alle meubels en materialen zijn goed op elkaar afgestemd. Ik heb gekozen voor pure materialen, echt houten planken van gerecycled materiaal, aardewerk kommen van HK Living en linnenlook gordijnen van Fijngordijn. Zoals je ziet is het in balans met het moodboard, al mijn keuzes komen hieruit voort. Het eindresultaat zal ik t.z.t. met jullie delen.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Interieurontwerp, zolder, werkkamer, slaapkamer, maatwerkkastenMoodboard duurzaam interieurontwerp woonhuis Huizen slaapkamer en hal