Ik werd in 2020 gevraagd om een interieurontwerp  met indelingsplan, kleuradvies en een 3D ontwerp te maken voor een nieuw te bouwen woning in Wehl, Gelderland. Het is huis is door een architect ontworpen en door de bewoners grotendeels zelf gebouwd.

Een handige (schoonvader) en de bewoners zelf hebben heel veel zelf gedaan. Ik heb twee maatwerk meubels voor ze ontworpen, de kamer en suite kasten met schuifdeuren en het haardmeubel. Deze beide kasten zijn door henzelf gemaakt. Knap!

Geweldig om te zien hoe de ontwerpen in de realiteit uitpakken. Mooi strak en passend in de ruimtes. Door de kamer-en-suite deuren krijg je een mooie dieptevorming. De ruimte tussen de keuken en woonkamer kan nu ook afgesloten worden. Praktisch en mooi.

Het haardmeubel biedt bergruimte, maar oogt ook fraai en legt een mooie verbinding. Leuk detail is dat het meubel de hoek omgaat. Hiermee ontstaat een speels effect. Op dit stuk heb ik een zitje met maatwerk kussen ontworpen. Een lekker plekje om naast de kachel met een boek te gaan zitten.

Door alle meubels vrij in de ruimte neer te zetten lijkt de ruimte nog groter en rustiger. De bank is gecentreerd in de ruimte, evenals het kookeiland en de eettafel. Er is voor een ovale tafel gekozen om de rechte ruimtes te breken en de doorloop te vergemakkelijken. De deur naar de gang gaat naar de gang open om niet ‘tegen de tafel op te lopen’ bij binnenkomst.

Er worden vooral nieuwe meubels geplaatst, ze waren ook aan vervanging toe. Door ook materialen en meubels met een verhaal toe te passen krijg je meer karakter. Zo is het roze kastje een vintage kast die is geschilderd. Het geeft kleur en een prachtige uitstraling in de moderne keuken.

De bewoners wilden graag kleur in huis, niet alles wit, maar een gewaagde kleur in de woonkamer. Dit werd het warm groen, hierbij is een ton sur ton grijsgroen gekozen en een lichtgrijs op overige wanden. Let op het kleine detail, maar met groots effect, van de wit rand onder het plafond. Optisch lijkt de ruimte hierdoor groter. Het geeft ook een chique effect.

Ik ben heel benieuwd hoe het eindresultaat er straks uit ziet. Jij vast ook! Dus ik beloof je, wanneer je het eindresultaat klaar is ik dit t.z.t. met je zal delen.

Klant

Jong gezin bouwt een nieuwbouw woning onder architectuur in Wehl.

Wat was de vraag

De bewoners vroegen mij om een interieurontwerp te maken voor de  benedenverdieping. Hierbij mocht ik een indelingsplan en kleuradvies maken voor de woonkamer, eetkamer en keuken. Ook heb ik ze nog verlichtingsadviezen gegeven.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Interieurontwerp, woonhuis, Gelderland, verlichtingsplan, kleuradvies, indelingsplan, SketchUpinterieur, flitsadvies, woonhuis, Beek, Gelderland