Alles begint met een moodboard

We zijn gestart met het maken van een moodboard om tot de juiste woonsfeer en -stijl te komen. Waarom dat belangrijk is lees je hier in mijn blog over het maken van een moodboard. Hierna zijn we aan de slag gegaan met een indelingsplan voor de woonkamer. We hebben drie mogelijkheden aan de opdrachtgever voorgelegd. Uiteindelijk kozen beiden voor een indelingsplan waarbij er een open doorgang komt naar de keuken en de zithoek een modulaire bank van krijgt die verplaatsbaar is. Hierbij wordt een mooi maatwerkmeubel in mat zwarte duurzame materialen van Unilin Panels uitgevoerd en geplaatst wat tegelijkertijd dient als tv-meubel, bergkast en kinderspeelhoek. Wanneer de kinderen groot zijn is deze ruimte nog te gebruiken als bergruimte of om mooie woonaccessoires in te zetten. Ik heb de achterwand van de kinderspeelhoek van het duurzame materiaal kurk geadviseerd zodat er kindertekeningen op geprikt kunnen worden. Doordat het maatwerk meubel geheel op maat wordt gemaakt en er verlichting wordt geïntegreerd, creëer je rust en eenheid. Het lijkt wel of dit meubel bij het huis hoort. De zithoek wordt royaal en heeft verbinding door het grote maatwerk kleed wat dezelfde kleur krijgt als de tegels in het toilet; bronskleurig, hoogpolig en lekker zacht. Er komen drie bijzettafels in verschillende hoogte zodat ze bij elkaar gezet kunnen worden en niet zoveel ruimte innemen. Deze opstelling maakt dat de ruimte groot oogt en toch verbonden.

De vloer loopt overal door, middels de open zichtlijnen die worden gecreëerd ontstaat er veel meer lichtinval en ruimere zichtlijnen. Je kunt nu vanuit de keuken prachtig doorkijken naar de woonkamer en vice versa. De keuken wordt een sieraad op zich. Het is een mat zwarte maatwerkkeuken, precies afgestemd op deze ruimte en de wensen van de klant. De ronde eettafel is van Tables van Tim en krijgt drie stoelen, die ieder nét iets anders van kleur zijn en lijken op de schoolstoelen van vroeger, dit is een leuke knipoog naar het werk van de opdrachtgever. De mooie grote industriële vintage grijsgroene kast in de keuken breekt het zwart en geeft karakter. Omdat hij van glas is en de binnenkant wit kun je hem vullen met mooi serviesgoed en accessoires. De verfijnde, luxe tegels hebben bijna dezelfde kleur en matchen heel mooi met de overige materialen.

De hal krijgt een mooie upgrade door de trap zwart te verven, een mooi zwart met bronskleurig behang toe te passen en de nieuwe visgraadvloer. De grote spiegel, het oude verweerde bankje geeft karakter. Ook heb ik gekozen voor duurzame design kapstokhaken van het Nederlandse ontwerpbureau  Vij5 uit Eindhoven  in een mooie houtsoort. Dit geeft jullie hal gelijk meer  sfeer en schoonheid.

Het toilet krijgt een chique en luxe uitstraling, ik heb gekozen voor duurzame materialen en de toepassing van warme en donkere kleuren. De spots op het plafond lichten de handgebakken bronskleurige tegels van het Nederlandse bedrijf Frisian Tiles prachtig uit. De vloer wordt van betonstuc, duurzaam, stoer en praktisch. Deze komt ook terug in de bijkeuken. De wanden worden donker en zijn van een betonlook verf van het Nederlandse duurzame merk LAB Paints. Een stuk minder kostbaar en toch hetzelfde effect. De houten toiletrolhouden en het houten kastje met natuurstenen wasbak geven warmte.

De verlichting is het slotstuk, maar zeker niet minder belangrijk. Het uitgebalanceerde plan maakt het helemaal af. We hebben gekeken naar de verschillende functies, basis- sfeer en accentverlichting. Ook hebben we middels een uitgebalanceerd verlichtingsplan ervoor gezorgd dat er geen donkere hoeken meer zijn. De sfeerverlichting tovert jullie woonruimte ’s avonds om in een hele gezellige en sfeervolle ruimte waarin je je aangenaam en prettig voelt.

Ik kijk met grote nieuwsgierigheid uit naar het eindresultaat. De bewoners zijn inmiddels gestart met de verbouwing en kijken er met veel plezier naar uit straks in het huis van hun dromen te wonen.

Wil je ook geholpen worden met een duurzaam interieuradvies? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Klant

Interieurontwerp voor een stel dat al 20 jaar in dit huis woont. Ze zijn beiden actief en ondernemend. Zij werkt nog en hij verricht allerlei nevenactiviteiten. Hij reist regelmatig naar het buitenland. Ze ontvangen graag de kinderen en kleinkinderen thuis.

Wat was de vraag

Na 20 jaar zijn ze toe aan een volledige make-over van hun interieur. Ze willen hun woonstijl ontdekken en het interieur daarop aanpassen. Hij wil graag meer licht en een kleine verbouwing door muren weg te breken en te vervangen voor stalen deuren. Zij twijfelt daar nog over. De keuken mag meer bij de woonkamer betrokken worden. Ze willen graag meer rust en eenheid en een warme sfeer met voldoende zitplekken voor het grote gezin.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Verbouwing woonhuis interieurontwerp met maatwerk meubels en keukenontwerp in AchterhoekDuurzaam interieuradvies voor woonkamer met hergebruik van meubels en materialen