Wat een mooie opdracht was dit. Ik kreeg de vraag van een gezin dat kinderen in huis opvangt om voor hun nieuwe huis een interieuradvies te maken, de indeling én een kleuradvies. Omdat er feitelijk twee gezinnen wonen en er tegelijkertijd gewerkt wordt, kreeg ik de vraag om twee woongedeelten te ontwerpen.

Graag wilden ze dat het interieur zo duurzaam mogelijk werd ontworpen. Karaktervol en met een warme woonsfeer. Graag wilden ze meubels en persoonlijke bezittingen hergebruiken. Dat is goed gelukt! Kijk maar naar de foto’s van de binnenkijker. Natuurlijk is het hergebruiken van meubels en spullen de meest duurzame toepassing wanneer je een interieur gaat inrichten. Wanneer het dat niet mogelijk is en er echt iets nieuws moet worden toegevoegd, dan kies voor de meest duurzame oplossing. Zo hebben we de muren geschilderd met de duurzame verf RAW Paints. En prachtige poederachtige verf die uit puur natuurlijke mineralen en pigmenten bestaat.

De keuken was gesloten en hebben we opengebroken, hierdoor liep de stenen vloer niet meer door. We hebben ervoor gekozen om deze met mooie handgebakken en geglazuurde tegels aan te leggen Juist een mooie toevoeging. De keuken zelf was bovendien gedateerd, de deurtjes waren aan vervanging toe. Maar het binnenwerk was nog goed. We hebben daarom ook besloten de keukendeurtjes te vervangen door oude spoorwegplanken te hergebruiken. Hiervan zijn prachtige deuren gemaakt. Warm, karaktervol en duurzaam!

Evenals de ensuite deuren, hier is maatwerk timmerwerk geleverd waarbij hergebruik is gemaakt van oude paneeldeuren die weer helemaal kaal zijn gemaakt en het oorspronkelijk hout tevoorschijn is gekomen. De schoonheid van imperfectie!

Nog een bijzonder en mooi detail is de duurzame en handgemaakte lamp van Francoise Oostwegel boven de ronde eettafel. Hierachter een prachtig behang met bloemmotief.

De meeste meubels zijn hergebruikt; de eettafels, de bank, de woonaccessoires. Durf je eigen stijl te kiezen en te mixen met verschillende woonstijlen. Juist dan geef je karakter aan je interieur.

Klant

Vrijstaande woning, gezinsvervangend huis in Didam

Wat was de vraag

Een indeling waarbij twee woonappartementen zijn ontworpen. Een woongedeelte voor het hele gezin en een woongedeelte waar de begeleiders zich terug kunnen trekken. Ook wilde de opdrachtgevers graag een kleuradvies met gebruik van duurzame verf. Dit werd de verf van RAW Paints.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam interieurontwerp in Achterhoek met keukenontwerp en duurzame barkrukken van PlanqVerbouwing woonhuis interieurontwerp met maatwerk meubels en keukenontwerp in Achterhoek