Deze interieuropdracht is met veel plezier en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever volbracht. De bewoner verhuist na vele jaren uit haar grote woonboerderij naar een mooie appartement “De Kelsche Hofstede” in Didam. Haar appartement is op de tweede verdieping gelegen en heeft door het vele glas, een mooi uitzicht en lichtinval.

De opdrachtgever vroeg zich af wat ze nu eigenlijk mooi vindt, bovendien vond ze het erg lastig om te bedenken welke meubels mee kunnen. Waar moet welk meubel komen? Hoe plaats ik de bank, welke opstelling voor de keuken? Welke materialen moet ik toepassen voor de vloer en raambekleding?

Ze had veel vragen, logisch, er komt zoveel op je af. Ik heb haar stap voor stap geholpen om al haar woonwensen te realiseren. Dit begon met een opdracht. Ze moest een moodboard maken. Hiermee krijgen wij beiden inzichtelijk wat haar woonstijl en smaak is. In dit geval bleek dat ze houdt van Scandinavisch en modern design.

Ik heb samen met haar bekeken hoe ze wil leven in deze ruimte. Een grote keuken met veel werkblad was een wens. Ook wilde ze graag een aantal meubels meenemen, zoals de Scandinavische design meubels en een mooie, oude maar wel vergeelde servieskast. Omdat er grote ramen zijn en weinig muur, vroeg ze zich af hoe ze haar spullen kon opbergen. Graag dus zoveel mogelijk kastruimte. Ook werd duidelijk uit het moodboard dat ze kiest voor kleur. Tenslotte wilde ze graag zo duurzaam mogelijk inrichten.

Ik ben begonnen met de basis, een mooie en lichte duurzame marmoleum vloer van Forbo. Hiermee krijgt het gehele appartement een mooie basis en kun je op muren en meubels kleur toepassen als mooi contrast. De keuken en de maatwerkkast zijn echte eye-catchers geworden. Deze zijn door mij ontworpen en worden door een interieurbouwer gemaakt met de meest duurzame plaatmaterialen die er nu te verkrijgen zijn. Lees hier meer over circulair bouwen van Unilin panels uit België.

Er zijn veel details, let bijvoorbeeld op de hoge plinten, in dezelfde kleur als de kasten en tevens allemaal even hoog. Zo lopen de lijnen allemaal mooi evenwijdig, dat geeft rust. In de maatwerk keuken heb ik gekozen voor inbouw open kast waarvan de kanten zichtbaar zijn. Hier wordt ook verlichting in aangebracht.

In de gehele woning heb ik zoveel mogelijk duurzame materialen toegepast; bamboe, wollen en linnen stoffen, duurzame verf van Little Greene en marmoleum vloer. De meubels worden grotendeels hergebruikt. Door de stoelen en de bank opnieuw te stofferen kunnen ze nog jaren mee. De houten servieskast krijgt een lik verf en een ton ton sur ton kleur met de muur.

Door alle meubels vrij in de ruimte te zetten en vrije zichtlijnen te creëren ontstaat er een ruimtelijk gevoel. De eettafel is voor het raam gezet, zodat je optimaal van het uitzicht en daglicht kunt profiteren.

Wil je zelf een kijkje nemen in deze woning? Dat kan! Wij hebben een 3D ontwerp gemaakt en deze fotorealistisch weergegeven. Klik op de link hieronder en je krijgt een korte rondleiding (1 minuut).

Mocht je meer willen weten en ook geholpen worden bij een interieur metamorfose? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Klant

Compleet interieuradvies voor een nieuwbouw appartement in Didam, genaamde de Kelsche Hofstede. De opdrachtgever is een alleenstaande, oudere dame die verhuist vanuit een prachtige oude, verbouwde boerderij naar dit levensbestendige luxe appartement.

Wat was de vraag

De bewoner wilde graag geholpen worden met de indeling van de woonkamer met open keuken en een werkkamer annex logeerkamer. Hoe verenig je meerdere woonfuncties in één ruimte? Omdat ze gehecht is aan persoonlijke meubels en woonaccessoires, maar ook nieuw moet aanschaffen vroeg ze zich af hoe er een mooie harmonie ontstaat.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Interieurontwerp woonboerderij Achterhoek door designstudio Jantien BroereInterieurontwerp door Designstudio Jantien Broere