De opdrachtgevers hebben mij gevraagd mee te denken over de indeling van de woonkamer met open keuken en eetgedeelte van het appartement.

Overall hebben we harmonie in de ruimte gecreëerd door te kiezen voor zachte materialen en kleuren die mooi op elkaar aansluiten en elkaar versterken. De woonkamer heeft veel lichtinval door het grote raam met balkon die veel licht doorlaten. In het gehele appartement komt een lichte houtkleurige pvc vloer, deze is al door de verhuurder uitgekozen. Door hierbij te kiezen voor luchtige gordijnen met een mooie open structuur en soepel vallende, licht doorlatende stof krijg je in de basis al een heel mooi licht appartement. De kozijnen worden geleverd in een donkerbruine, warme kleur. De opdrachtgevers houden van lichte maar ook warme kleuraccenten. Wij hebben de twee grote wanden die raamloos zijn een warme kleur gegeven. Deze verf van  Little Greene heeft 40% meer pigment dan standaard verven waardoor de reflectie en uitstraling nog krachtiger en mooier is. De witte keuken, de stalen deur en het maatwerkmeubel met de haard komen met deze warme achterwand bovendien nog mooier tot zijn recht. Het geeft je bovendien het gevoel van een warm en chique hotelsfeer.

We hebben ervoor gekozen ook de eettafel en zithoek vrij in de ruimte te zetten. Hierdoor lijkt de ruimte groter en heb je mooie open loopruimtes en zichtlijnen. De eettafel staat vrij voor het grote raam, waardoor je heerlijk in het licht zit en naar buiten kunt kijken. Er komen zes stoelen bij de ovale eettafel, dat past net. We hebben daardoor wel 2 stoelen met armleuning en 4 stoelen zonder armleuning geadviseerd. De ovale tafel heeft een chique visgraat zwart mozaïek blad. Dat geeft een mooi contrast met de vloer en de zachte stoffen stoelen die in een lichte kleur worden uitgevoerd. Boven de eettafel komt een echt prachtige lamp, een ware eye-cather die de sfeer van luxe en hotel chique geeft waar de bewoners naar op zoek zijn. De glazen bollen geven mooi licht en kleden deze ruimte heel mooi aan.

In de zithoek hebben we de bank en de twee fauteuils geplaatst. Vanaf elke zitplaats heb je zicht op de haard en de tv. Achter de bank een mooie Deens design hoge plantenbak die ook als opbergbak/plantenbak of tafel kan worden gebruikt. Omdat er geen vensterbanken zijn, kun je hierop eventueel mooie spullen en of planten kwijt. Dat geeft tevens meer diepte en sfeer.

Na lang zoeken hebben we besloten een maatwerkkast te plaatsen op de wand waar de tv en de sfeerhaard komt. Hiermee maak je optimaal gebruik van de ruimte. Het is tv meubel, schouw en opbergkast  in één. De lage kasten adviseer ik te laten maken met greeploze lades met push to open systeem. Op deze lage kasten kan een lamp en beeld worden geplaatst.We hebben met de designstoel een apart zithoekje gecreëerd. Je zit hier lekker geborgen en de mooie klassieke designstoel komt hier mooi tot zijn recht. Het straalt een gevoel van geborgenheid uit.

In aansluiting op de keuken kan een smalle maatwerk bar geplaatst worden. Hierbij komen twee fijne barkrukken met armleuning en voetensteun.

Klant

Dit echtpaar is net gepensioneerd en verhuizen van een eensgezinswoning naar een mooi nieuwbouw appartement in Montferland. Ze gaan op de bovenste verdieping wonen en krijgen een mooi uitzicht over het dorp. Het appartement heeft een grote glazen schuifpui. Ze willen graag nog een keer helemaal opnieuw beginnen.

Wat was de vraag

Dit appartement willen ze helemaal naar hun eigen wens inrichten, er komen nieuwe meubels, verlichting, raambekleding en woonaccessoires. Ze willen graag een gashaard, dat is een grote wens. De zithoek krijgt een belangrijke functie en moet comfortabel en fraai zijn. In deze relatief kleine woonoppervlak komen een keuken, eethoek en zitgedeelte. Hierbij willen ze heel graag een klein barretje. Aan mij was de vraag hoe deze ruimte fraai en praktisch in te delen en een mooie afstemming te maken in meubels en materialen. De stijl van deze bewoners kan ik typeren als hotelchique.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam interieurontwerp keuken in voormalige kapsalon in DierenDuurzaam kantoormeubelilair Spoinq voor ontwerp Doetinchem door Jantien Broere