De bewoners hebben mij gevraagd een interieurplan te maken voor hun vrijstaande woonhuis dat ze al 3x eerder hadden verbouwd. Nu wilden ze graag een grote verandering. De plek van de keuken stond ze niet aan en bovendien waren ze helemaal uitgekeken op de woonstijl. Ik mocht een interieurplan maken voor de gehele benedenverdieping met daarbij de grote vraag; wat te doen met de plek van de keuken?

Ik ben dan ook allereerst op zoek gegaan naar de beste plek voor de keuken of misschien beter nog, de grote leeftafel die ze wensten. Ik heb besloten om van de grote lichte uitbouw, die nu als keuken diende, een grote en aangename leefruimte te maken met een grote tafel waar je als het moet met 10 personen aan plaats kunt nemen. Deze mooie en lichte ruimte wordt bepaald door deze mooie eettafel met een mix aan stoelen én een grote maatwerk kast. In de kast komen de door de bewoonster zo geliefde bibliotheek én een gezellige koffie corner. De maatwerk kast loopt door in een maatwerk zitvensterbank met hoge maatwerk rugkussens en fijne zitkussens van No Fruit . Dit alles geeft een gevoel van harmonie en comfort. Een grote olijfplant en in aardewerk pot zorgt voor de verbinding van binnen met buiten en mooie plantenbak van Ferm Living op pootjes kleden de ruimte aan. Ook komt er een mooi botanisch zwart wit behang ook van Ferm Living wat de verder strakke wit gestucte wanden breekt.

In het gehele plan heb ik gekozen voor mooie en natuurlijke materialen, linnen gordijnen die ruim vallen op de grond, een wollen kleed die zachtheid uitstraalt. Deze stoffen zorgen ook voor een betere akoestiek. Met een gedempt geluid voelt het huis aangenamer. Ook de grote stoffen, modulaire bank van HK Living geeft de woonkamer een warme sfeer. Doordat deze bank een deels ronde vorm heeft breekt hij de verder vrij rechte lijnen in dit huis.

Een tweetal muren in de woonkamer krijgen een mooie en intense kleur blauw van Little Greene. Deze kleur maakt geeft de woonkamer een gevoel van geborgenheid en luxe.  het geeft een prachtig contrast met de licht grijze bank en lichte natuurlijke linnen gordijnen. De rest van het huis wordt voornamelijk licht gehouden. In de keuken komt een mooie zandkleur waardoor de witte keukenkasten mooier tot hun recht komen en het warmer oogt.

Ik heb het interieur spannender gemaakt door enkele felle kleuraccenten te geven middels de woonaccessoires en bekleding van twee keukenstoelen. Deze accenten zijn relatief makkelijk te veranderen na verloop van tijd.

De pui naar de werkkamer krijgt niet de standaard zwarte kozijnen maar koperkleurig. Veel spannender en ook hier de sfeer van luxe en warmte. Het maatwerkmeubel in de werkkamer mag gezien worden! In dezelfde stijl als het maatwerkmeubel in de eetkamer. Hierdoor ontstaat rust en harmonie.

Ik kijk met grote nieuwsgierigheid uit naar het eindresultaat. De bewoners zijn inmiddels gestart met de verbouwing en kijken er met veel plezier naar uit straks in het huis van hun dromen te wonen.

 

Klant

Interieurontwerp voor een gezin met twee opgroeiende kinderen. De kinderen wonen nog thuis en krijgen regelmatig vrienden op bezoek. De bewoners werken deels thuis. Ze gaan graag uit eten maar zelf koken is geen hobby. Ze reizen graag en zijn sportief.

Wat was de vraag

Ze wensen de grote lichte aanbouw met grote ramen meer te benutten. Nu is daar de keuken. Ze willen graag een indeling waarbij alle ruimtes goed worden benut. Ze willen graag meer licht en een goede verbinding tussen de verschillende ruimtes. Ook is er de wens meer kleur en sfeer aan te brengen zodat de woning meer warmte krijgt. De bewoonster wenst een grote boekenkast. Beiden wensen graag een aparte werkruimte.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam interieurontwerp woonhuis met woonkeuken en werkkamer in Rheden