Met groot plezier heb ik aan deze mooie interieuropdracht gewerkt. Hele vriendelijke bewoners, die een metamorfose wensten voor de benedenverdieping. De bewoners vroegen mij een compleet interieurplan te maken voor de woonkeuken, zitkamer en de veranda. Een indelingsplan inclusief een meubelplan, stylingplan, verlichtings-, materiaal en kleuradvies.

Na lange tijd is het interieur toe aan vernieuwing. Was eerst alles vrij donker en in dezelfde kleur, nu willen jullie graag gewaagd kleurgebruik. De man gaat hierin nog verder dan de vrouw. Aan mij de mooie taak om hierin een balans te vinden. Karakter en kleur, maar niet te gek, het moet ook rust uitstralen. De woonstijl is landelijk en een tikje modern en industrieel. De veranda buiten mocht geheel in een Frans landelijke stijl. Hier heb echter toch een verbinding weten te leggen door dezelfde kleuren toe te passen als binnen.

In het gehele huis ligt een zwarte tegelvloer, wat het vrij donker maakt en een tegel oogt ‘koud’. Ik heb dan allereerst ook voor warme en natuurlijke stoffen gekozen. Een groot wollen vloerkleed en mooie linnen gordijnen van By Mölle die ruim vallen op de grond. Deze hebben beide lichte kleuren. De bank van By Sidde is ook van zachte ribstof, in een warme kleur.

Ik heb in dit plan een woonsfeer willen realiseren die warm en intiem oogt; veel zachte, natuurtinten en materialen. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals linnen, wol en duurzame verf van Little Greene met een hoog gehalte aan natuurlijke pigmenten krijg je een aangename sfeer die je een goed gevoel geeft. De impact van natuurlijke materialen is positief en versterkt, vaak onbewust, het gevoel van welbehagen.

De akoestiek wordt met de toevoeging van zachte materialen ook sterk verbeterd. Ik heb om die reden dan ook een groot wanddoek geadviseerd in de eetkamer.  Het doek is van Muurmeesters, de kwaliteit van de print is belangrijk. Het vormt een ware eye-catcher in de eethoek. Het wordt hiermee een hele fijne aparte ruimte. Mede door de afscheiding van de grote maatwerk kast krijg je nog meer intimiteit en speelsheid. De kast functioneert als roomdivider en is uniek met hergebruikte deuren.

De eettafel en wandplanken in de keuken worden gemaakt van oud geleefd hout. Hiermee realiseer je de natuurlijke, landelijke uitstraling en geeft het ook veel karakter aan het interieur. De combinatie met de zachte veloursstoffen van de stoelen geven een mooie match en nodigen uit hier plaats te nemen. De prachtige fauteuil, een tijdloze designklassieker van Pode van Gilsing Wonen, vormt een hele aangename leesplek. Ik heb gekozen voor een duurzame stof met structuur en een natuurlijke uitstraling. Hij is draaibaar waardoor makkelijk om in positie te variëren. In de woonkamer heb ik in de opstelling rekening gehouden met de looplijnen en zichtlijn naar buiten. Bij binnenkomst moet je makkelijk naar zowel de keuken als woonkamer kunnen lopen. Ook wilde ik graag de plek voor het raam zoveel mogelijk openhouden. Toch moesten er minstens 7 zitplekken worden gecreëerd en een aparte zitplek. Uiteraard moest ook de tv een goede plek krijgen. Door voor deze opstelling te kiezen houd je ruimte en zit je toch gezellig bij elkaar. Het zicht op de tv is vanuit alle hoeken goed. Het grote wollen kleed bakent de zithoek af, hierdoor is het meer één geheel.

Het eindresultaat van deze interieurmetamorfose is prachtig geworden. De bewoners zijn er erg gelukkig mee en ontvangen vol trots hun familie en vrienden op deze fijne woonplek.

Klant

Compleet interieuradvies voor een twee onder één kap woning in Wehl. Hier woont een gezin met drie kinderen in de tienerleeftijd. De bewoners reizen graag en kijken ook graag naar het programma  van VT Wonen.

Wat was de vraag

De bewoners wensen een sfeervolle woning met warmte, gewaagd kleurgebruik, een verbeterde akoestiek en rust.  Ze willen graag meer harmonie en samenhang in meubels en woonaccessoires.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Interieurontwerp, maatwerkkast, appartement, nieuwbouw, Didam. GelderlandDuurzaam interieurontwerp woonhuis met woonkeuken en werkkamer in Rheden