Deze interieuropdracht was een waar feest. Een prachtige woonboerderij gelegen in de mooie Achterhoek. De bewoners vroegen mij een compleet interieurplan te maken voor de woonkeuken, zitkamer en voormalige opkamer. Een indelingsplan inclusief een meubelplan, verlichtings-, materiaal en kleuradvies.

Een grote wens was meer samenhang en rust. De bewoners gaven aan al tientallen jaren niets aan het interieur te hebben gedaan. In de loop van de jaren hebben ze allerlei meubels en woonaccessoires verzameld, zonder daarbij op samenhang te letten.

Nu was het niet de bedoeling om alles weg te gooien en te vervangen. De woonaccessoires en meubels met een verhaal of mooie herinnering mogen weer een plek krijgen in het interieur. Juist mooi en daarmee maak je het interieur des te karaktervoller.

Mijn eerste advies was grondig opruimen. Geef spullen weg die je niet meer gebruikt en ruim je kasten op. Daarmee creëer je ruimte en rust. Ik heb geïnventariseerd wat ze werkelijk aan opbergruimte en zitplekken nodig hebben en alleen die meubels komen terug in het nieuwe interieur.

De keuken is veel ruimtelijker geworden door de looplijn vrij te maken. In een hoek staat nu een gezellige eethoek met maatwerk bank en sfeervolle lambrizering van kraaldelen en wisselende breedtes. Dit alles in een mooie roomwitte hoogglans lak. De kussens en schapenvachten op de bank nodigen uit en geven sfeer.

De woonkamer heeft een fijne hoekbank gekregen met daarbij een donkerblauwe velours stoel. In het kleed zitten alle kleuren die weer in eht interieur terugkomen. Overal heb ik het licht gehouden, de zwarte plavuizen vloer is donker. Maar door kleur toe te voegen krijg je meer warmte en contrast. In dit geval een mooi donkerblauw en grijsblauw van het duurzame verfmerk Little Greene. De oranje rode deur is geschilderd in de kleur Heat.

Deze warme rode kleur accentueert deze oude deur prachtig en geeft een boost aan het hele interieur. De oranje rode kleur komt subtiel en in nuances terug in uiteenlopende accessoires, het vloerkleed, de lampen en kussen op de stoel.

Diverse meubels zijn teruggeplaatst en opgeknapt, zo zijn er twee oude rookstoelen opnieuw bekleed met een glanzende zwart velours stof. De oude kloostertafel stond weggedrukt in een hoekje en heeft nu in de opkamer een vrije plek gekregen en komt daarmee veel beter tot zijn recht.

Het huis was wat rommelig, overal lagen boeken en stonden accessories. Nu is er een grote maatwerk kast geplaatst waar zowel boeken als woonaccessoires in geplaatst zijn. Ze komen hiermee veel beter tot hun recht én het oogt in zijn geheel rustiger. De boekenkast is door de bewoner zelf gemaakt van staal en eikenhouten schappen. Het eikenhout geeft warmte aan het stoere staal. een schitterende kast en pronkstuk in de opkamer.

In het gehele plan is gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke en duurzame materialen. De linnen gordijnen van By Mölle hebben een prachtige uitstraling en filteren het zonlicht op natuurlijke wijze. Je voelt onbewust dat deze materialen het gevoel van welzijn goed doen.

In het lichtplan en meubelplan zie je dat de kleuren en materialen allemaal matchen, ook al zijn ze van een verschillend merk. Juist de combinatie maakt dat het een levendig en karaktervol geheel wordt. De toevoeging van de dierbare eigendommen van de opdrachtgever maken het interieur persoonlijk.

Het eindresultaat van deze interieurmetamorfose is prachtig geworden. De bewoners zijn er erg gelukkig mee en ontvangen vol trots hun familie en vrienden op deze fijne woonplek.

Klant

Compleet interieuradvies voor een vrijstaande woonboerderij in de Achterhoek. De bewoners wonen er samen, de kinderen zijn het huis uit maar komen nog regelmatig op bezoek.

Wat was de vraag

De bewoners wensen een sfeervolle woning met warmte en rust. Nu oogt het rommelig en daardoor onrustig. Een maatwerkkast voor de boeken en woonaccessoires is gewenst.  Ze willen graag meer harmonie en hergebruik van meubels die ze dierbaar zijn.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

interieur, flitsadvies, woonhuis, Beek, GelderlandInterieurontwerp, maatwerkkast, appartement, nieuwbouw, Didam. Gelderland