Kleurrijke metamorfose met stylingplan en maatwerk voor jong gezin

We zijn gestart met het maken van een moodboard om tot de juiste woonsfeer en -stijl te komen. Het oogt warm, natuurlijk en kleurrijk. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de meest praktische mooie indeling van deze beide ruimtes die met elkaar in verbinding staan.

Wat allereerst opviel waren de verschillende meubels die in de woonkamer geplaatst zijn naast elkaar. De speelkisten, de oude houten kast en daarnaast de openhaard met fauteuil. Stuk voor stuk fraai, maar hierdoor er is geen samenhang en het oogt onrustig. Ik heb dan ook allereerst gezocht naar een oplossing hiervoor, rekening houdend met de wensen en eisen van mijn opdrachtgever. Dat heeft geresulteerd in een maatwerk wandmeubel, dat meerdere functies heeft. De fijne fauteuil blijft staan bij de haard en krijgt alleen een andere hoes, in een kleur die rust geeft en beter harmonieert. Dan komt er links van de haard een lange lage zitbank dat tevens dient als opbergruimte. Dit maatwerk meubel heeft twee functies; een zitplek met een fijn op maat gemaakt kussen én een deel zonder kussen dient als speelplek voor de kinderen. Hier komt ook een wandrekje waarin een mooi prentenboek en of kleurpotloden opgeborgen kunnen worden. Op de grond een leuk rond jute kleed met poef van wol. Hiermee creëer je een speelhoek, dat mooi aansluit bij de rest van de woonkamer. Naast de haard komt een open vakkenkast voor mooie accessoires en eventueel serviesgoed. Door het meubel samen te voegen met de haard en schouw ontstaat er één geheel en rust. Er komt bovendien een mooi maatwerk kussen in dezelfde stof en kleur als op de bank in de eethoek.

Dat is een tweede verandering in indeling. Om de doorloop te verruimen in de eethoek stellen wij voor de stoelen aan de muurzijde te vervangen door een eetbank met fijne kussens, op maat gemaakt door No Fruit  om op te zitten en in de rug. Door deze met leertjes (maak deze van oude riemen) te bevestigen krijg je een speels effect. De bank gaat de hoek om en oogt daardoor royaal en vergroot de eethoek. De tafel raden wij aan te verkleinen door hem 10 cm smaller te laten maken en aan de zijde waar je de eethoek inschuift, de hoeken af te ronden. Dit kan door een interieurbouwer worden gedaan. Door er een lichtere poot onder te zetten krijg je meer zitruimte en oogt de tafel minder ‘zwaar’. De eetbank kan zelf gemaakt worden middels een DIY instructie óf op maat gemaakt worden door de interieurbouwer.

We hebben ervoor gekozen de gordijnen in de eethoek weg te halen. Deze nemen teveel ruimte in en bovendien worden ze niet gebruikt en hebben feitelijk dus geen functie. We hebben nu fraaie rolgordijnen geplaatst, gemaakt van licht bruin plantaardig materiaal. Een prachtige uitstraling en het filtert het licht fraai. Deze komt ook in het zijraam in de woonkamer. Voor de ramen in de woonkamer komen prachtige, handgemaakte linnen gordijnen in de natuurlijke kleur van vlas. Door ze lekker royaal te laten vallen oogt het warm en geeft het een gevoel van luxe en comfort. Deze natuurlijke en duurzame raambekleding kun je bij mij inkopen en is van het merk Color&Co.

We hebben besloten alle muren kleur te geven. Warme en zachte tinten die elkaar prachtig aanvullen en versterken. In de woonkamer komt een donkere rood bruine kleur die voor de intimiteit en  warmte zorgt. Met name bij avondlicht en met de tv aan ontstaat hierdoor een prettige en geborgen sfeer. In de eethoek komt een zachte roze kleur die heel mooi harmonieert met het bruin en zwart van de keuken, de licht bruine planten rolgordijnen. De overige muren krijgen een lichte klei kleur, warm en subtiel. De altijd wat kil ogende witte muren zijn daarmee verdwenen.

We hebben ervoor gekozen de bestaande deuren te vervangen door houten deuren met transparant glas en een speelse vlakverdeling. De deuren komen in de bestaande kozijnen. Dit om budgettaire redenen, indien je ook nieuwe kozijn plaatst, wat op zich wel fraaier zou zijn dan ben je 30% duurder uit. Dit is een mooi alternatief.

Tenslotte hebben we de gehele ruimte gestyled met mooie, originele woonaccessoires met pittige kleuraccenten. Pastel gecombineerd met een klein neonaccent. Een wollen kussen in natuurlijke tinten gecombineerd met een kussen met felle strepen. Door alle woonaccessoires op elkaar af te stemmen en in groepjes bij elkaar te plaatsen krijg je ondanks de soms gewaagde keuzes, toch een mooi en rustig geheel dat in harmonie is met alle overige kleuren en materialen.

Het grote wollen kleed in de woonkamer is een vintage berber en zorgt voor de kleurrijke touch. Omdat wol erg sterk en zelfreinigend is, gaat het tientallen jaren mee. De kussens op de bank kleuren weer mooi bij de accenten in het kleed.

Een ander mooi duurzaam materiaal, van biologisch gewonnen vlas, zijn de linnen gordijnen van het Nederlandse merk By Mölle geven een prachtige natuurlijke uitstraling en filteren het daglicht schitterend.

Ook voor de verlichting hebben we lampen gekozen die van duurzame materialen zijn gemaakt. Zoals de lampen van Studio Harm en Elke Uiteraard is alles met led lampen uitgerust.

Wil je ook geholpen worden met een duurzaam interieuradvies? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Klant

Interieurontwerp voor een gezin met drie kleine kinderen in de lagere schoolleeftijd. Ze wonen in een twee onder één kap met grote tuin en gelegen aan een rustig straatje.

Wat was de vraag

Ze zijn blij met de lichte grote woonkamer en de keuken is onlangs ook naar wens opgeknapt. Echter ze missen karakter, kleur en er is geen samenhang. Aan mij de vraag om een interieur te ontwerpen met zoveel mogelijk hergebruik van bestaande meubels. Daarbij een kleurenplan, verlichtingsplan en stylingplan te maken. Ze durven met kleur en willen graag hun persoonlijkheid in het interieur weerspiegelt zien.

Inmiddels is de metamorfose geslaagd, herkennen ze zichzelf in dit vernieuwde interieur. Fijn om te zien hoe blij ze zijn met het resultaat!

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam interieuradvies voor woonkamer met hergebruik van meubels en materialen