De bewoners hebben mij gevraagd mee te denken over de indeling en aankleding van de woonkamer, keuken en het eetgedeelte.

De basis klopt, daar zijn ze tevreden over, wij ook en daar hebben we dan ook weinig aan veranderd. We hebben er wel zaken aan toegevoegd waardoor het meer kleur en karakter krijgt en warmte uitstraalt. Allereerst door meer levendige en natuurlijke materialen toe te voegen. De natuurlijke bamboe rolgordijnen van Color&Co  vervangen de witte top down shades. Voor de openslaande deuren komen mooie soepel vallende puur linnen gordijnen van Een Stilleven uit Zutphen. Ook een prachtig materiaal dat er mede voor zorgt dat er al een warmere en krachtigere sfeer ontstaat. Daarnaast hebben we op de wand achter de tv een akoestisch lattenpaneel van eikenhout met zwart vilt geplaatst van WoodUpp. Deze wand geeft een mooi warm contrast met de (licht)groene muur. Bovendien verbetert dit paneel de akoestiek in de ruimte. Een betere akoestiek zorgt voor een gedempter geluid waardoor je je beter kunt concentreren en, vaak onbewust, fijner en rustiger voelt.

Een tweede belangrijke verandering is de maatwerk zit-vensterbank. We vervangen de marmeren wat diep uitstekende vensterbank door een mooie houten maatwerk ombouw. Het zorgt voor én meer bergruimte én een extra zitplek. Het oogt bovendien meer als één geheel. Op de vensterbank kunnen fijne zitkussens geplaatst worden. Een deel van de vensterbank blijft vrij om een mooie plant of andere woonaccessoire op te plaatsen.

We hebben om de zithoek meer te verbinden en comfortabeler te laten ogen, het vloerkleed vergroot. Ook hier een lekker dik wollen vloerkleed; een natuurlijk materiaal. Het kleed is omkeerbaar en tegen een stootje bestand. Wol is antistatisch, slijtvast en zelf reinigend.

In de kinderspeelruimte hebben we ook een vrolijk speelkleed neergelegd. Het is lekker om op te zitten, verbetert de akoestiek en het kleed deze ruimte meer aan. De grote rol papier breekt de witte muur en nodigt uit tot creativiteit. Op de achterwand komt een prachtig behang met dierenprint van de ontwerpster Katie Scott voor Ferm Living, neutraal door de mooie zwart wit tekeningen, maar je raakt er tegelijkertijd niet op uit gekeken. Deze accessoires maken deze ruimte sfeer- en karaktervol.

In de gehele woning hebben we woonaccessoires geplaatst die mooi harmoniëren en een warme uitstraling hebben. Het geeft rust en zorgt voor de balans en de fijne warme sfeer waar de bewoners naar op zoek zijn.

De verlichting is het slotstuk, maar zeker niet minder belangrijk. De uitgebalanceerde plan maakt het helemaal af. We hebben gekeken naar de verschillende functies, basis- sfeer en accentverlichting. Ook hebben we middels een uitgebalanceerd verlichtingsplan ervoor gezorgd dat er geen donkere hoeken meer zijn. De sfeerverlichting tovert de woonruimte ’s avonds om in een hele gezellige en sfeervolle ruimte waarin je je aangenaam en prettig voelt.

Klant

Interieurontwerp met lichtplan, kleuradvies en indelingsplan voor vrijstaand woonhuis in Wehl, dit is gelegen in de Achterhoek. Hier woont een jong gezin met drie kleine kinderen. De bewoners hebben een druk leven, ze werken beiden en zijn sportief.

Wat was de vraag

Ze wonen sinds 2 jaar in dit leuke vrijstaande huis. Ze hebben een nieuwe keuken geplaatst en alles laten schilderen. Ondanks dat ze er behoorlijk wat tijd en aandacht aan hebben besteed, zijn ze niet tevreden over de sfeer. Ze missen warmte en gezelligheid, het voelde nog niet als hun huis. Aan mij de vraag om het hun huis te maken, een warm nest met karakter en stijl.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam interieurontwerp woonhuis met woonkeuken en werkkamer in RhedenDuurzaam interieurontwerp keuken in voormalige kapsalon in Dieren