Het was een plezier om met het ontwerp voor deze woning aan de slag te gaan. Misschien wel des te meer omdat alles eraan moet gebeuren. Hiermee bouwen we vanaf punt 0 weer een mooi interieur op. Geweldig is het dat er muren doorbroken gaan worden waarmee we een prachtige zichtlijn en lichtinval gaan krijgen in het huis. Wanneer je nu binnenkomt, zie je via de stalen deur met glas al een mooi vergezicht. Je loopt de lichte en open ruimte in met ruimte doorloop- en zichtlijnen. De kleuren zijn zacht en natuurlijk met een klein warm accent. Dat geeft de ruimte een fijne en comfortabele sfeer. Ook doordat er veel zachte en natuurlijke materialen zijn toegepast. Natuurlijke raambekleding met een warme naturelle kleur, een zacht wollen vloerkleed, een zachte stoffen bank op pootjes, waardoor ook deze weer luchtig oogt. Het kunstwerk aan de muur met de Japanse afbeelding heeft kleur, deze kleur komt subtiel terug in de kussens en in bijvoorbeeld een lampenkap. Dit geeft net even wat meer pit. Ook de zwart accenten, de trap, de lampjes en bijvoorbeeld de pootjes van de bank, geven ook net wat extra kracht en het industriële effect waar hij ook van houdt. De stoelen bij de mooi vormgegeven ronde tafel zijn overigens weer subtiel en sierlijk. Dit past weer helemaal in de stijl van haar. Zo creëren we een mooie mix van woonstijlen. Zacht met krachtig. De planten geven de extra beleving, groen is goed voor je welzijn en het kleed de ruimte ook mooi aan. Ze staan weer in een stoere zwarte bloempot. De vloer krijgt een lichte kleur, tijdloos en overal bij passend. De gordijnen zijn deels van linnen en daarom prachtig van structuur. Aan de straatzijde hebben we voor een dikkere stof gekozen zodat je ’s avonds niet direct naar binnen kunt kijken. Voor de schuifpui daarentegen een dunne voile stof die soepel valt en licht doorlatend en zon filterend werkt. De oude antieke, Franse kast brengt de sfeer van Frankrijk in huis. Dit mooie oude meubel matcht prachtig met de nieuwe bank. De imperfectie van de kast maakt hem juist zo mooi.  Zo breng je meer persoonlijkheid en karakter in huis van beiden. Kleed de keuken nog aan met mooie, originele woonaccessoires en bijvoorbeeld Frans aardewerk en serviesgoed. Of een paar mooie aardewerk potten. Ook een grote vaas met verse bloemen zal deze ruimte verfraaien en nog meer sfeer gaan geven. De plantenbak, van het mooie merk Ferm Living, in de doorloop, kleed deze verder wat strakke ruimte aan en zorgt voor een mooie dieptevorming. .

De verlichting is het slotstuk, maar zeker niet minder belangrijk. De uitgebalanceerde plan maakt het helemaal af. We hebben gekeken naar de verschillende functies, basis- sfeer en accentverlichting. Ook hebben we middels een uitgebalanceerd verlichtingsplan ervoor gezorgd dat er geen donkere hoeken meer zijn. De sfeerverlichting tovert jullie woonruimte ’s avonds om in een hele gezellige en sfeervolle ruimte waarin je je aangenaam en prettig voelt.

Klant

Voor een gezin met 2 bijna volwassen kinderen mocht ik een compleet interieurontwerp maken met een verbouwingsplan. Ze willen nog één keer een stap maken door te verhuizen naar een woonplek waar ze altijd van gedroomd hebben; een vrijstaande woning met uitzicht over de landerijen. Ze verhuizen met hun twee kinderen en honden. Hij heeft zijn hele leven in deze omgeving gewoond, zij komt van oorsprong uit Frankrijk.

Wat was de vraag

Het huis is zeer gedateerd en er moet alles aan gebeuren.  Mijn opdrachtgevers willen graag weloverwogen keuzes maken waar ze hele lange tijd plezier van hebben. Er zijn veel vraagstukken; de indeling, welke materialen en hoe kunnen we al onze wensen realiseren? Ze hebben een verschillende woonsmaak en hoe krijgen we toch een interieur wat we allebei mooi vinden? En hoe krijgen we deze verbouwing gedaan binnen ons budget? Ik heb hen hiermee met heel veel plezier geholpen.

Ze dromen van een grote leef-keuken met uitzicht op de grote tuin en landerijen. Maar er is nu helemaal geen uitzicht. Ze wensen een lichte woning, met veel daglicht en warme natuurtinten en enkele zwarte accenten en planten. Zij houdt van een geraffineerd interieur met subtiele en verfijnde meubels. Ze houdt van hout en lichte kleuren en een mix van ronde en vierkante vormen. Hij houdt van een landelijke en klassieke woonstijl met industriële accenten. Een grote woonkeuken is de wens, plus een extra eetplek voor tenminste 8 personen.

Please follow and like us:
Gerelateerde projecten
0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzaam kantoormeubelilair Spoinq voor ontwerp Doetinchem door Jantien BroereDuurzaam Badkamerontwerp bedandbreakfast Zutphen door Jantien Broere