Wil je meer gasten en een hogere waardering voor je airbnb? Ik geef je hier zeven interieurtips!

 In Airbnb, Binnenhuisarchitectuur, Binnenkijken, Buitenleven, Design, Duurzaam interieur, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurdecoratie, interieurfotografie, Interieurontwerp, Interieurontwerper gezocht, Interieurstyling, Lifestyle, Natuurhuisje, persoonlijk wonen, Restyling interieur, Sustainability, tiny house, Vakantiehuis, Verbouwen, Wonen, woonstijl

Mooi en op persoonlijke wijze ingerichte airbnb in Londen

airbnb interieur woonkeuken in Londen

Stijlvol ingericht terras van bedandbreakfast met hergebruik van materialen

terras,, vakantiehuis, Frankrijk, interieurstyling, verhuur bedandbreakfast

Welk appartement zou jij huren als vakantiehuis?

interieur-voorbeeld-vakantiehuis-styling-goed-en-niet-goed

Zeer smaakvol en op persoonlijke wijze ingericht natuurhuisje in bergen van Noord Spanje

vakantiehuisje-spanje-interieur-woonkamer

Plaatmaterialen in vele soorten en gradaties van duurzaamheid

woonkamer, airbnb Londen, bank met kussens, persoonlijk interieur, interieurstyling, airbnb

Smaakvol ingerichte en gestylde woonkamer van natuurhuisje in Drenthe

woonkamer-erfgoedlogies-drenthe-woonkamer-interieur

Wanneer je vakantiehuis of airbnb op persoonlijke en duurzame wijze inricht krijg je meer gasten.

Je hebt een vakantiehuisje, een B&B, tiny-house of natuurhuisje dat je verhuurt aan gasten. Je doet je uiterste best, je hoopt op veel boekingen, wilt dat de gasten zich als ‘god in Frankrijk’ voelen en met een gevoel van enthousiasme naar huis gaan.

In de foto’s hiernaast zie je allemaal vakantie- oftewel natuurhuisjes die ik gehuurd heb via airbnb of andere bookingssite.

Hoe kan ik meer en beter betalende gasten krijgen?

Toch lukt dat niet altijd. ‘Waarom niet?’ vraag je je af. Ik deel hier mijn persoonlijke kennis en ervaring en geef je graag tips en adviezen om het wel tot een succes te maken. Sterker nog, ik weet zeker dat wanneer je alle tips die ik je geef opvolgt, je 25% meer kunt vragen voor de verhuur van je vakantie- of natuurhuisje en de boekingen van je B&B flink toenemen.

Ik beloof je dat je meer gasten en meer omzet krijgt wanneer je deze zeven tips opvolgt.

Tip 1 Zorg dat het er zowel binnen als buiten tip top uitziet en in harmonie is

Het begint er al mee dat ik ga zoeken op internet. Hierbij kijk ik als eerste naar de foto’s. Hoe ziet het vakantiehuisje eruit? Spreekt het mij aan? Is het verzorgd, eigentijds en sfeervol? Klopt het helemaal? Dat wil zeggen, is de sfeer in alle ruimtes passend en harmonieus? Het kan binnen sfeer- en stijlvol zijn, maar wanneer de badkamer donker en smoezelig oogt, of het tuinmeubilair van goedkoop plastic is, dan haak ik al meteen af.

Tip 2 Zorg voor een goed interieurplan, begin met het maken van een moodboard

Begin allereerst met het maken van een persoonlijk interieur moodboard Op dit moodboard, Pinterest is een handig hulpmiddel hiervoor, pin je beelden die passen bij hetgeen jij voor ogen hebt met je vakantiehuisje. Het is een vertaling in beeld van jouw voorkeuren en wensen. Het vormt de basis voor de verdere keuzes die je gaat maken; de inrichting, meubels, materialen en kleuren. Je kiest niet alleen foto’s van meubels en kant en klare woonruimtes, maar juist ook foto’s van kleuren, texturen, natuurfoto’s of quotes die passen bij de sfeer die jij wilt creëren.

Tip 3 Zorg dat je vakantiehuisje licht is en ruimtelijk oogt.

Vakantiehuisjes zijn vaak klein en dat is helemaal niet erg, het is vaak juist erg knus. Maar zorg er dan wel voor dat het licht is. Indien er weinig lichtval is, kijk dan of je een extra raam of wellicht zelfs openslaande deuren kunt creëren. Een verbinding met buiten zorgt direct voor een gevoel van ruimte en vrijheid . En de mensen vinden het fijn om in verbinding met buiten, met de natuur te staan. Juist een weekje of weekendje weg zoeken de mensen rust en vrijheid. Denk daaraan als je je vakantiehuisje gaat verbouwen.

Tip 4 Geef kleur aan je huisje

In vervolg op tip 3, kies met zorg de kleuren uit. Kleuren doen zoveel met de sfeer en lichtbeleving. Je moet je allereerst afvragen wat van sfeer je wil creëren. In de slaapkamer wellicht een intieme sfeer met donkere kleuren. In de woonkamer een lichte en rustige sfeer. Let daarbij ook op de lichtinval. Hoe is de stand van de zon? Noorderlicht is blauwig en kouder, zuiderlicht geeft een warmer en geliger effect. Let er hierbij ook op dat de kleuren in harmonie zijn met elkaar. Kies een paar basiskleuren en een accentkleur uit en laat deze kleuren overal terug komen. De accentkleur komt terug in de woonaccessoires, zoals de kussens op de bank, een kaarsenstandaard of een vaas.

Tip 5 Maak je huisje persoonlijk gebruik duurzame materialen

Tegenwoordig willen mensen graag op vakantie naar een buitenhuisje waar bewust wordt omgegaan en die in verbinding staat met de natuur. Een huisje waar zorg aan is besteed en niet alleen maar praktisch is ingericht met een kille stenen vloer, skyleren bankjes en latex matrashoezen. Ze willen warmte, sfeer, natuurbeleving en een gevoel van persoonlijke aandacht. Wanneer je huisje niet in de natuur is gelegen kun je toch nog een gevoel van de rijkdom van de natuur meegeven door te kiezen voor natuurlijke en duurzame materialen. Mensen vinden het steeds belangrijker om zuinig te zijn op de aarde en daar hebben ze dan ook graag meer over. Ze betalen, blijkt uit onderzoek, meer te betalen voor een vakantiehuisje dat is ingericht met duurzame en natuurlijke materialen zoals linnen, sisal, wollen kleden, een (duurzaam) houten eettafel, een kachel of openhaard. Maar denk ook aan de woonaccessoires, kies ook hier voor natuurlijke materialen zoals keramiek, metaal en glas. Maar wat je vakantiehuisje meteen ook een stuk bijzonderder maakt is door hergebruik te maken van materialen, super duurzaam! Een antieke wasbak plaatsen, een oude kraan, een mooie brocante spiegel. Dat maakt je huisje pas écht uniek!

Tip 6 Maak goede, professionele foto’s

Tenslotte, ik eindig eigenlijk waar ik mee begon. Zorg ervoor dat je het hele huisje, zowel binnen als buiten, ook het uitzicht en aanzicht, fotografeert. Wees eerlijk en maak het niet mooier dan het is. Niets zo vervelend dan dat je verkeerde verwachtingen schept. Maar het mag er natuurlijk wel op zijn mooist uitzien. Een verse bos bloemen, een mooi opgemaakt bed met luxe beddengoed, een opgeruimd aanrecht, gezellige kussens op de bank, een sfeerlicht en of de openhaard aan. Laat een professioneel interieurfotograaf, bijvoorbeeld Elroy Spelbos fotografie de interieur en exterieur foto’s maken. Maak ze ruimtelijk en licht, fotografeer ook de details. Gebruik deze voor je website en je social media. Je zult zien dat je direct meer boekingen krijgt!

Tip 7 Roep hulp in van een interieurprofessional

Ik heb je heel wat tips gegeven. Ik kan zo nog wel even doorgaan. Mocht je nu denken dat klinkt allemaal prachtig, maar het lukt me gewoon niet, waar moet ik beginnen of waar vind ik dan de materialen, hoe maak ik nu een allesomvattend interieurplan? Ik help je graag met het geven van adviezen, waarbij ik zeker weet dat wanneer je mijn advies opvolgt, je het dubbel en dwars terug gaat verdienen. Ik kan je helpen met een compleet interieurplan, maar ook met onderdelen zoals een kleuradvies, indelingsadvies of meubelplan. Ook kan ik een twee uur durend flitsadvies aan huis of online interieuradvies geven. Zo kan ik je zelfs met je huisje in het buitenland helpen. Ik doe het met alle liefde en zou met heel veel plezier je komen helpen je vakantiehuis om te toveren tot een favoriete plek voor vele gasten!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Material footprint Broeinest duurzame materialen voor interieurthuiswerkplek, thuiskantoor, tuinkantoor, werkplek thuis, thuiswerken