Verbouwing in Didam van stoffige zolder naar prachtige loft.

 In Binnenkijken, Design, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurdecoratie, interieurfotografie, Interieurontwerp, Interieurstyling, Make-over, Verbouwen, Verbouwing, verbouwing huis, Wonen, zolder

Zolder balken

De verbouwde zolder in Didam gezien vanaf de op maat gemaakte trap, de oude houten balken zijn naturel kleurig gerestaureerd en de basis is wit met een eikenhouten vloer.

Slaapkamer op zolder

Doorkijk naar de slaapkamer op de zolder van het huis in Didam na de verbouwing, de oude balken en de op maat gemaakte deur en eikenhouten parketvloer.

Zolderkamer met blauwe muur

Slaapkamer na de verbouwing van oud doktershuis in Ddiam met een blauwe muur en gedecoreerd met een Ikea bed en antieke Franse stoel en schapenvacht op de eikenhoutenvloer.

Intieme slaapkamer

Jongenskamer na de verbouwing in Didam met Ikea bd en blauw wit dekbed, eikenhouten vloer en schapjes gemaakt van oude steigerhouten planken. Er is een extra Velux dakraam geplaatst.

Hergebruik van oude paneeldeur

Paneeldeur op de verbouwde zolder in Didam met hergebruik van oude paneeldeur met glas. maatwerk door timmerman. interieur, interieurontwerp, deur met schuine kant, zolderkamer

Oude deurklink hergebruikt

Hergebruik van oude bouwmaterialen zoals deze antieke deurklink maakt je huis persoonlijk en authentiek. deurklink, antieke deurklink, hergebruik, vintage, industrieel interieur, industrieel, zolderkamer, interieurstyling, Didam

De verbouwing van de zolder van ons bijna 100 jaar oude huis in Didam, naar een prachtige loft was een fantastisch interieurproject. Ons oude huis had een zolder die bijna niet toegankelijk was. Met een vlizotrap omhoog en eenmaal boven moest je uitkijken waar je je voeten neerzette.

Van krakende planken tot loft

Stoffige planken die gevaarlijk kraakten onder je voeten en vrijwel geen daglicht. Overal spinnenwebben en dozen die al tientallen jaren niet waren geopend. Spannend en mysterieus, maar tegelijkertijd ook jammer. Want wat een prachtige zolder zou dit kunnen worden!

Het interieurontwerp van de zolder

Wij besloten de zolder te gaan verbouwen en ik ging, samen met een bevriend interieurarchitect, een interieurontwerp maken. Het begint bij het in kaart brengen van de woonwensen. Waar wordt de ruimte voor gebruikt? En wat zijn de toekomstplannen? Een verbouwing moet immers toekomstbestendig zijn. Ook de persoonlijke smaak van de bewoners wordt in een interieuradvies meegenomen. De te verbouwen zolder moet een ruimte worden waar de bewoners jarenlang gelukkig mee zijn.

Hergebruik van bouwmaterialen

Allereerst is te verbouwen ruimte in kaart gebracht en werd de plattegrond van de zolder op schaal getekend. Hierna werd er door de Bouwbedrijf Joosten een advies gegeven over de te renoveren zaken zoals isolatie van het dak en een nieuwe vloer. Mijn wens was de zolder te renoveren in stijl van het jaren twintig huis. Dus hoge plinten, een houtsnijwerk trapleuning, houten parketvloer en de mooie oude houten balken weer volledig in het zicht en het hergebruiken van oude paneeldeuren met glas.

Zoek een goede aannemer voor de verbouwing

Ik heb de hulp ingeroepen van Joosten, een aannemer met veel verstand van zaken en een goede timmerman. Goed overleg is onontbeerlijk en vakkundig timmerwerk maakt je interieur helemaal af.

Het was een heel gepuzzel, want de zolder heeft dan wel een prachtig hoog puntdak, de loopruimte is beperkt. Door slim in te delen kun je toch heel wat ruimte realiseren. Een slaapkamer met eigen ingang, veel bergruimte en een grote open ruimte voor flexibel gebruik.  De slaapkamerdeur paste niet door het schuine plafond, maar door er een hoek af te zagen kon het alsnog! De kasten zijn allemaal onder het schuine plafond geplaatst. Zo benut je de oppervlakte optimaal. Door het plaatsen van drie dakramen werd er een zee van licht gecreëerd. Het wit verven van plafond en kasten versterkten dit effect. De donkerblauwe muur in de slaapkamer accentueert het prachtige originele boograam en geeft intimiteit.

Wil je ook je huis verbouwen? Vraag hulp!

Het interieurplan werd tot in detail uitgevoerd. Het eindresultaat van het interieurontwerp is op deze foto’s te zien. Wil je ook hulp bij het verbouwen van je huis? Ik help je graag om er een droomhuis van te maken!

Fotocredits: Jantien Broere

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)