Vervallen schuur wordt heerlijke loungeplek

 In Buitenleven, Design, Fotografie, Interieurontwerp, Interieurstyling, Lifestyle, Tuinhuis, Verbouwing, Wonen

Het tuinhuis ligt in het groen verscholen

Tuinhuis ligt verscholen in de tuin

Met de kachel is het heerlijk aangenaam

fotoshoot-stek-magazine-tuinhuis-upcycled-interieurontwerp-9

Een grote loungebank om te relaxen

fotoshoot-stek-magazine-tuinhuis-upcycled-interieurontwerp-8

Tuinhuis verbouwd tot heerlijke loungeplek

Hergebruik van materiaal, I love it!

Ik maak graag hergebruik van materialen en objecten die schijnbaar waardeloos zijn geworden. Vaak zijn deze materialen voor mij het uitgangspunt om iets moois van te maken. Behalve dat het mooi is moet het ook functioneel zijn. Mijn ultieme project tot nu toe is wel ons tuinhuis.

Toen ik ging samenwonen besloten we eerst grondig de bovenverdieping en zolder van ons twintiger jaren huis te verbouwen. Tijdens deze verbouwing werd er veel materiaal uit ons huis gesloopt. Maar met beleid! Want ik heb de bouwvakkers nadrukkelijk de opdracht gegeven bepaalde materialen zoveel mogelijk intact te laten. Zaken waarvan ik dacht dat ik deze (ooit) wilde hergebruiken.

Na ongeveer een jaar moest het gebeuren; de verbouwing van ons tuinhuis. Al jaren stond het leeg en het was vervallen tot één groot spinnennest. Dat terwijl ik er wel de potentie van in zag! Veel glas en houten kozijnen en op een beschut plekje achter in de diepe tuin…

Ik visualiseerde een heerlijke lichte loungeplek en bedacht me welke materialen ik allemaal nog in de schuur had staan. Het leek mij geweldig om zoveel mogelijk te hergebruiken.

Samen met een goede timmerman heb ik het plan uitgewerkt. De wanden zijn van nieuw hout en in white-wash’ gezet. Maar het keukenblokje is geheel van recycled materiaal gemaakt; planken van zolder, de oude wasbak en de marmeren wastafelplaten werden aanrechtblad.

De kachel kreeg een prominente plek, je moet je er in het voor- en najaar lekker kunnen warmen. Achter de kachel is een nis gemaakt waarin ik de antieke blauw-witte tegeltjes uit ons huis heb geplaatst.

In één van de houten wanden zitten nu twee kastjes waarvan de deurtjes van oude glas-in-lood bovenlichten zijn gemaakt. Leuk detail; er zit verlichting in de kastjes zodat je ‘s avonds prachtig verlichte ramen krijgt.

Wat is jouw verhaal?

Heb jij ook een interieurobject in huis dat je hebt gemaakt van oude materialen? Laat je reactie hieronder achter en vertel jouw verhaal!

Fotocredits: Istar fotografie en Stek Magazine

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Interieurontwerp, interieur, duurzaamwonen, duurzaamheid, sustainable design, sustainability, interieurarchitect, interieurontwerper