Waarom is het slim om een duurzaam interieurontwerper in te zetten? Ik geef je zes goede redenen.
Keuken ontwerp met duurzame materialen
Verbouwing Tiny house met hergebruikte materialen
Moodboard voor duurzaam interieuradvies
Duurzaam interieurontwerper Jantien Broere aan het werk
Duurzaam interieurontwerp met natuurlijke materialen
Roep de hulp in van een duurzaam interieurontwerper.
Vind je duurzaamheid belangrijk en ga je verhuizen, verbouwen of je interieur vernieuwen, dan kan het verstandig zijn om de hulp van een duurzaam interieurontwerper in te roepen. Waarom? Ik geef je hier de zes redenen waarom de inzet van een duurzaam interieurontwerper lonend is.
1 Een ontwerper kan je veel tijd en geld besparen.
Natuurlijk, de inzet van een interieurprofessional is niet gratis. Maar deze neemt je veel werk uit handen en kan je behoeden voor het maken van foute keuzes. Ze werken een interieurplan stap voor stap uit. Tijdens dit proces, wat vaak enkele maanden duurt, maakt de interieurontwerper weloverwogen keuzes die ze ook met jou bespreken. Ze stemmen alle kleuren en materialen op elkaar af. Bovendien voeren ze het interieurplan uit binnen het budget dat jij hiervoor vrijmaakt. Hierdoor worden er geen foute keuzes gemaakt. Zo koos ik zelf een aantal jaren geleden overhaast de verkeerde kleur gordijnen uit. Na een paar maanden vond ik ze nog steeds niet mooi. Het liefst zou ik ze vervangen, maar dat is niet duurzaam. En, ook niet onbelangrijk, het kost me weer veel geld. Echt zonde dus.
2 Een duurzaam interieurontwerper weet meubels en materialen een tweede leven te geven.
Tijdens het uitgebreide kennismakingsgesprek gaat de ontwerper met je in gesprek over je wensen en eisen. Één van de vragen die gesteld wordt is welke meubels je graag wilt bewaren. Ook kijkt de ontwerper naar de mogelijkheid om meubels en materiaal dat vrijkomt tijdens de verbouwing, een nieuwe bestemming te geven. Ze zijn creatief en zien de mogelijkheden om een meubel of materiaal een tweede leven te geven door het op te knappen of door het een geheel hele nieuwe functie te geven.
3 Een ontwerper heeft kennis van duurzame materialen en meubels.
Er zijn al veel mooie, duurzame materialen en interieurproducten te verkrijgen. Vaak zijn het kleinere ondernemingen die deze producten ontwikkelen. Die ondernemingen hebben meestal niet het budget om groots te adverteren en zijn dus moeilijk vindbaar. Een ervaren duurzaam interieurontwerper heeft verstand van zaken en weet wat er waar te koop is. Vraag daar ook naar wanneer je contact met hem of haar opneemt.
4 Een duurzaam interieurontwerper weet hoe je de meest duurzame keuzes kunt maken.
Hij of zij weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een meubel of materiaal. Hoe lang gaat het mee? Waar komt het vandaan? Waar is het van gemaakt? Is het circulair? Bevat het geen giftige stoffen? Kan het worden gerecycled?
5 Een interieurontwerper kan je vooraf al het eindresultaat laten zien.
Dit klinkt paradoxaal, maar zo werkt het. Je krijgt een plan dat volledig is uitgewerkt, inclusief stalen, kleuren en materiaaltoepassingen. Vaak kun je ook een 3D-ontwerp krijgen, waardoor het plan gaat leven. Handig als je het lastig vindt om je te verbeelden hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Bovendien kun je nog dingen veranderen, voordat je start met de verbouwing of de aanschaf van meubels en materialen. Je kiest dan misschien toch liever een blauwe bank in plaats van die rode.
6 Een interieurontwerper kan je laten profiteren van inkoopafspraken met makers.
Interieurontwerpers kopen bepaalde materialen soms bij vaste leveranciers in, hierbij krijgen zij inkoopkorting. Die korting kan de interieurontwerper met jou delen. De investering voor het interieurplan betaalt zich dan feitelijk weer deels terug.
Het is bijna onmogelijk om als consument van al deze zaken verstand te hebben. Als je verantwoorde keuzes wilt maken, ben je bij een duurzaam interieurontwerper aan het goede adres. Met weloverwogen keuzes bespaar je tijd en geld. Bovendien voorkom je teleurstellingen, zoals een muur die toch in een andere kleur moet worden overgeschilderd of een meubel dat na korte tijd afgedankt wordt.
As an architect, you design for the present, with an awareness of the past, for a future which is essentially unknown
Norman Foster
Ja, ik wil graag mooie en duurzame woonoplossingen voor mijn interieur maar ik weet niet hoe!
Wil je graag de beste en mooiste duurzame keuzes maken voor je interieur? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ben je bang dat je onvoldoende kennis hebt van de duurzame alternatieven? Twijfel je eraan of je wel de juiste keuzes maakt? Wil je weten welke duurzame en biobased materialen er nu al te gebruiken zijn? Weet je de weg in wereld van de alternatieve en mooie duurzame woonoplossingen voor je interieur niet goed te vinden? Ik help je graag. Dat kan met een kort maar krachtig advies van 2 uur waarin ik gericht antwoord op jouw vragen, of ik kan een uitgebreid interieurplan voor je maken waarin ik al je woonwensen en -eisen verwerk tot een uitgebalanceerd en duurzaam interieurontwerp. Wanneer je hier meer over wilt weten lees dan meer hierover op deze pagina Designstudio Jantien Broere.
Advies gewenst?
Mocht je meer willen weten en wil je graag advies van mij en Jantien? Wij helpen je heel graag. Neem contact op voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ja, ik wil graag meer weten!