Vraag jij je ook af: ‘wat is dat nu eigenlijk, een duurzaam interieurontwerp’? Hier vertel ik je graag wat dat inhoudt.

 In Binnenhuisarchitectuur, Design, Duurzaam interieur, Duurzaam wonen, Duurzame woonaccessoires, duurzame woonbeurs, ecowonen, Interieuradvies, Interieuradviseur, Interieurontwerp, Interieurstyling, persoonlijk wonen, Restyling interieur, Sustainability, Sustainable design, Tweedehands meubels, Verbouwen, Verbouwing, verbouwing huis, Wonen, woonstijl

Jantien Broere in haar duurzaam ontworpen keuken

Duurzaam interieurontwerper Jantien Broere maakt de wereld graag een beetje mooier

Duurzaam interieurontwerp, meubelplan

Interieurontwerp met volledig duurzame meubels en materialen

Ontwerp van duurzame keuken in Nijmegen

SketchUP ontwerp van duurzame keuken in Nijmegen

Plattegrond van duurzaam interieurontwerpplan

Interieurplan van duurzaam woonadvies

‘Duurzaam’ is een mode woord.

Het woord ‘duurzaam’ hoor je tegenwoordig bijna overal. Het is een modewoord geworden. Omdat er vraag is naar duurzame producten en leefwijze. De mensen vinden het steeds belangrijker om te letten op hun consumentengedrag. We worden ons steeds bewuster van het feit dat als we ons gedrag niet veranderen, de aarde verloren zal gaan.

Ik word gelukkig van en raak geïnspireerd door de natuur

Al lang geleden werd ik mij bewust van het feit dat we de aarde teveel uitputten. Bijvoorbeeld door het zien van de documentaires van David Attenborough. Prachtige natuurdocumentaires die ons het wonder en de schoonheid van de natuur laten zien. Ik word ook echt gelukkig wanneer ik zelf in de natuur ben en omringd wordt en geïnspireerd door haar schoonheid. Er wordt al lang gewaarschuwd voor het verdwijnen van natuurschoon, dierenleven en de ernstige vervuiling door toedoen van de mens. Dit ging niet meer samen voor mij. Als vanzelfsprekend ben ik dan ook op mijn eigen gedrag gaan letten. Dit ging natuurlijk niet van de één op de andere dag, maar het was een proces.

Hergebruik van meubels en woonaccessoires in je interieur.

Ik ben allereerst zelf veel materialen en meubels gaan hergebruiken. Niet alles meer weggooien en nieuw kopen, maar op een modieuze manier opknappen. Hergebruik van meubels is nu helemaal van deze tijd. Het geeft je huis bovendien vaak veel meer karakter. Toen ik in 2013 startte als interieurontwerper was het dan eigenlijk ook vanzelfsprekend dat ik hierin duurzaam woonadvies in aan ging bieden. Ik heb een leuk filmpje opgenomen over mijn werkwijze en passie voor duurzaam interieurontwerp. Kijk hier 2 minuten film over duurzaam interieurontwerper Jantien Broere.

Wat is nu eigenlijk een duurzaam interieuradvies?

Ik ben een duurzaam interieurontwerper. Niet alleen maar interieurontwerper, maar ik kan je advies geven over het duurzaam inrichten en verbouwen van je woning. Ik kan je advies geven over meubels die op een duurzame manier zijn gemaakt. Dat dit geen suffe, stoffige meubels zijn kan ik je makkelijk bewijzen. Het zijn juist vaak hele hippe en jonge ontwerpers die op een duurzame manier meubels en woonaccessoires willen gaan maken. Ik vertel je er hier ook meer over. Een duurzaam interieur, waar moet je op letten?

Duurzame materialen en meubels

Wat duurzame meubels en materialen zijn leg ik een ander blog uit, hier lees je meer Lees hier verder in mijn blog. Het komt er in ieder geval op neer, dat wanneer het van een materiaal dat gerecycled kan worden, het niet per definitie duurzaam is. Er zijn vele aspecten waar op gelet moet worden; waar is het gemaakt, waarvan, hoe lang gaat het meer, is te recyclen? Ik let op al deze zaken, daarnaast vind ik het ook belangrijk dat het meubel of woonmateriaal er mooi uit moet zien.

Er is zijn al zoveel mooie duurzame woonoplossingen voor je interieur

Maar waar vind je deze? Er is al heel veel aanbod, maar het is nog niet eenvoudig om deze te vinden. Er is geen grote bibliotheek of webshop waar je alleen maar duurzame meubels en materialen vindt. Ik heb zelf inmiddels al veel kennis opgedaan via cursussen van bijvoorbeeld Broeinest materialenbibliotheek. Ook bezoek ik elk jaar de Dutch Design Week in Eindhoven Klik hier voor meer informatie over DDW. Hier zijn de nieuwste trends, duurzaam!, van ontwerpers te vinden. Fantastisch!

Inmiddels heb ik een grote kennisbank aangelegd en kan ik je bij bijna iedere vraag adviseren over de mooie duurzame alternatieven die er voor je interieur zijn.

Duurzaam interieuradvies gevraagd

Geef jij alleen maar duurzaam interieuradvies? Moet écht alles duurzaam? Nee, zeker niet! Ik ben ook niet heilig. Je hoeft echt niet ‘all the way’ te gaan. Ik geloof er echt in dat alle kleine beetjes helpen. Dus ook al kies je alleen maar voor een duurzame verf zoals RAW Paints.

Of een duurzaam gefabriceerd vloerkleed. Ook dan help je de wereld al weer een beetje mooier te maken. Het begint klein en het eindigt groots!

Wil je een duurzaam interieuradvies voor het inrichten van jouw huis?

Mocht je er niet uitkomen en wil je graag advies? Ik help je heel graag. Neem contact op voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ja, ik wil graag meer weten!

Please follow and like us:
Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter

0
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Duurzame woonboerderij interieuradvies in Wehl